Intrige v Počitniškem domu Potička

0
3525

Kljub temu, da nimajo pravega prostora za nastopanje v dvorano spremenijo kar avlo podružnične šole v Krašnji nas igralcu KUD Fran Maselj Podlimbarski redno presenečajo z odrskimi uprizoritvami. Verjetno je najzaslužnejša za to neutrudna Vera Beguš, ki zbere igralce in tudi igro, ki privabi gledalce.
Komedija  Valentina Katajeva Dan oddiha je doživela že nešteto uprizoritev in tokrat jo je Vera Beguš malce priredila za naš čas. kakšna bi bila komedija, če  se ne bi zapletala od minute na minuto in tako v napetosti držala gledalca čisto  do konca , saj spretno napisano gledališko delo zaznamujejo lahkotna igrivost, duhovitost in iskriva besedna igra. V enem dnevu kakor ga tokrat prikaže komedija obiščemo torej  počitniški dom Potička, kjer zapleti, zagate, zamenjave, zadrege in zmešnjave pač ne poznajo počitka.  Za poseben vložek poskrbita še dve bližnji sosedi doma, ki imata vse pod kontrolo, tako kakor je še marsikje tudi v današnjih časih. Pomočnik ravnatelja vrtca  pod nujno išče direktorja tovarne barv, da mu podpiše dokument za dvig barve iz generalnega skladišča, saj bodo skladišče zaradi prenove naslednji dan zaprli. Na žalost pa ugotovi, da direktor  uživa na oddihu v  počitniškem domu Potička, kamor se poda po podpis.  Ob prihodu  se vse skupaj pošteno zaplete, saj je dom  namreč namenjen samo prestižnim gostom in  že na recepciji ga odslovijo ne glede na njegove težave in želje. Vendar se vrne, ob menjavi receptorke, v dom z lažnim imenom. Predstavi se kot mož ugledne pevke, ki naj bi prišla na oddih čez nekaj dni in tako  dobi sobo.  Vse lepo in prav, če se ne bi v Potički ta dan pojavilo še nekaj uglednih dam in gospodov, ki  mu avanturo pošteno zakuhajo in zapletejo.  Seveda se na koncu vse razjasni in Potička  spet postane tih, miren in prijazen doma počitka.
Kako se vse skupaj zaplete in razplete si boste lahko ogledali še v soboto 28. januarja ob 19. uri in v nedeljo 29. januarja ob 17. uri v šoli v  Krašnji. Pridite na  dobro urico sprostitve in smeha in verjamem, da boste odšli zadovoljni.

djd

poticka (1) poticka (3) poticka (4) poticka (5) poticka (6) poticka (7) poticka (8) poticka (9)

Oglasno sporočilo