Tunjice so gostile izkušene pripovedovalce pravljic

0
2879

V nedeljo, 25. junija, je v Tunjicah v okviru Pohodniškega festivala v Kamniško-Savinjskih Alpah prvič potekalo Tunjiško pravljično raziskovanje. Dogodek, ki je združeval krajši pohod s pripovedovanjem pravljic, zaključil pa se je s pripovedovalskim dogodkom na ekološki kmetiji Jeršin, sta organizirala Društvo Tun’ški glas in Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik.

Pohod, ki je potekal v organizaciji omenjenega društva, se je pričel na parkirišču pod cerkvijo sv. Ane v Tunjicah, kjer je pohodnike pozdravila predsednica društva Milena Erbežnik Klanšek, nato pa jih pospremila po okoliških gozdnih poteh. Med pohodom sta poslušalce s pripovedovanjem pravljic navduševala Anže Slana in Dušica Kunaver, domačin Ivan Nograšek pa je poskrbel za uvodno krajšo predstavitev zgodovine Tunjic.

Prvi del popoldanskega dogajanja se je zaključil na ekološki kmetiji Jeršin, kjer so se otroci udeležili ustvarjalnih delavnic. Pod lesenim kozolcem se je nato nadaljeval pripovedovalski dogodek, ki ga je organizirala Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik. Z uvodnim nagovorom o pomenu ohranjanja naše kulturne dediščine je k poslušanju pravljic zbrane poslušalce povabila direktorica knjižnice Breda Podbrežnik Vukmir, nato pa so oder zavzeli izkušeni pripovedovalci. Ti so s pravljicami za staro in mlado pričarali smeha polno nedeljsko popoldne. Pripovedovali so Ivanka Učakar, Brane Žagar, Breda Podbrežnik Vukmir, Verena Perko in duo Vroča župa.

Tekst in foto: Barbara Klanšek

Oglasno sporočilo