Ko te povabi Arnold Schwarzenegger

0
1976

V svetu poteka mnogo različnih tekmovanj športov moči, a le nekaj je tistih, glavnih. Eno najprestižnejših je Arnold classic strong man, ki poteka pod patronatom Arnolda Schwarzeneggerja.
Na tem srečanju hrustov, ki je minuli teden potekalo v Santa Monici v Kaliforniji, je kot dodatni program potekalo tekmovanje za najmočnejšega gasilca  ‘World’s stronger firefighter’, katerega se je med desetimi gasilci z vsega sveta na osebno povabilo Arnolda Schwarzeneggerja udeležil tudi Marjan Bolhar s Centra za zaščito in reševanje Domžale. Nanj je Bolhar naredil odličen vtis na Oceanskem prvenstvu kot borec v kickboxu, kjer ga je Schwarzenegger, kot edinega med več tisoč tekmovalci, celo povabil k sebi na klepet. Celoten izkupiček tokratne prireditve je bil namenjen kalifornijskim gasilcem, ki se zelo pogosto borijo s požari. »Tam, ko gori, gori. Pogosto piha močan veter in imajo zelo veliko posredovanj. Celo lani, ko je bila premiera novega Terminatorja, so ga morali zaradi požarov prestaviti,« pove Bolhar.

Znameniti filmski igralec, politik in poslovnež je v času štiridnevnega tekmovanju sodelujoče povabil tudi na ogled njegove pisarne in k sebi na večerjo. »Taksist, ki me je peljal, je dejal, da mi kar nekoliko zavida, saj da zelo redko sreča znane ljudi. Kljub temu, da živi 2 uri stran od Chucka Norrisa, ga v živo še ni videl.«

Bolhar je bil tudi v Los Angelesu, na izobraževanju v znani šoli Wildcard boxing clubu, trenutno najbolj znanega boksarskega trenerja na svetu Freddieja  Roacha, ki je trener svetovnega prvaka Mannya Pacqaota s Filipinov.

Triinštiridestletni Bolhar, v mirovanju ima le 40 pulza, se je pred nekaj dnevi odločil, da konča svojo osemindvajsetletno kariero v kickboxu, kjer je bil 13-krat državni prvak, kot prvi Slovenec 2-krat Oceanski in 2-x Severnoameriški prvak, 2-krat Balkanski in leta 2013 proglašen za najboljšega borca, spet kot prvi Slovenec, v kickboxu v vseh članskih kategorijah v okviru Waka, najmočnejše organizacije na svetu za to disciplino in kot edine priznane od olimpijskega komiteja. Ima 3. dan, najvišji mojstrski pas kick boxa v Sloveniji in črni pas v aikidu. Bil je tudi dvakratni državni članski prvak v boksu in naj mladinec. Po zaključku aktivne športne poti se bo posvetil predvsem treniranju mlajših in rekreativcev.  V Klubu trenirata tudi Olimpijec Andraž Vehovar in selektor Slovenske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman.
Kar pa ne pomeni, da se ni z veseljem odzval povabilu Schwarzeneggerja za udeležbo na njegovi prireditvi prihodnje leto.

Članek Franci Kek /Nedeljski dnevnik

 

Oglasno sporočilo