Gabi najbolje letos, krstni reprezentančni nastop za Simona

0
3576
SAMSUNG

Na fotografiji: Simon Štebe je prvič nastopil v dresu Slovenije

Maribor je 15. Julija gostil reprezentančni četveroboj slovenskih, čeških, madžarski in poljskih atletov v kategoriji mlajših članov in članic. Med povabljenimi reprezentanti so bili tudi trije člani AK Domžale, Gabrijela in Denis Kumek terSimon Štebe. Z izidom sezone in četrtim mestom je izstopala Gabrijela.

Po reprezentančnih tekmah mlajših in starejših mladincev so na vrsto prišli tudi mlajši člani, ki so se tokrat merili na domačih tleh v Mariboru. Slovenski dres sta že standardno oblekla brat in sestra Denis ter Gabrijela Kumek, ki sta nastopila v metu diska oziroma kladiva, prvič pa je reprezentanco zastopal tudi tekač na dolge proge Simon Štebe.

Najbližje medalji je bila Gabrijela Kumek, ki je v štiri kilograma težko kladivo vrgla 54,22 metra daleč, s čimer je za slab meter izboljšala svoj najboljši letošnji dosežek, postavljen marca v Domžalah (53,55). Vrh sta zasedli Poljakinji, z dosežkom 64,33 metra je slavila Katarzyna Furmanek, druga je bila Marika Kaczmarek (61,67), za bron je bilo tokrat dovolj 57,03, kolikor je zmogla Čehinja Pavlja Kuklova. Gabrijeli je naboljši met uspel prav v zadnji, šesti seriji, s čimer je nato pridobila še dve mesti.

Denis je v metu diska končal na sedmem mestu, potem ko je dva kilograma težko orodje v tretji seriji zalučal 44,13 metra daleč. Njegov najboljši dosežek v letu 2016 je slab meter boljši – junija je na tekmi v Novi Gorici posegel po 44,98. Razred zase je bil tudi tu Poljak, tokrat Bartlomiej Stoj, ki je s 61,42 tekmece pustil več kot šest metrov zadaj.

Simon Štebe je nastopil na najdaljši preizkušnji dneva, v teku na 5000 metrov in s časom 17:07,0 osvojil osmo mesto. Zelo spodbuden čas za atleta, ki se je šele pred dvema mesecema lotil resnega treniranja pod vodstvom AK Domžale. Dvojno Češko zmago sta vpisala Jan Friš in Jakub Zemanik, ki ju je na cilju ločila le sekunda. Jan je slavil s časom 14:54,0.

Čestitke vsem trem domžalskim atletom za uspešen nastop.

Letos je za reprezentanco Slovenije nastopilo že deset članov AK Domžale!

 

DJ

Oglasno sporočilo