Kronika Policijske postaje Kamnik (od 26.2. do 2.3.2024)

0
545

26.2.2024
REALIZIRANA PRIVEDBA
Policisti so na podlagi Okrožnega sodišča Ljubljana, realizirali odredbo za privedbo osebo, ki se ni zglasila na sodišče, prav tako pa ni prevzemala pošte. Oseba je bila odpeljana na sodišče.

POZABIL DENAR V BANKOMATU
Občan se je zglasil na policijsko postajo in povedal, da je tega dne na bankomatu Nove Ljubljanske banke v Srednji Vasi opravil dvig v višini 300 eur in gotovino pozabil vzeti iz reže, katere pa kasneje ni bilo več tam.
Občana, ki je našel denar pozivamo, da ga prinese na policijsko postajo Kamnik.

PROMETNA NESREČA
Policisti so na Groharjevi obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, ki je trčil v vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden, bo poplačan s plačilnim nalogom po zakonu v cestnem prometu.

28.2.2024
VLOM V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Podjelše. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi okno in tako prišel v notranjost hiše iz katere je odtujil denar in odšel neznano kam. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

GOLJUFIJA PREKO SPLETA
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila goljufijo. Občanka je na socialnem omrežju Facebook, v skupini “mamice 2024”, opazila oglas, kjer je oseba prodajala PS5. V nadaljevanju je ta oseba z lažnivim prikazovanjem dejanskih okoliščin spravila v zmoto oškodovanko, da ji je ta po Messengerju poslala 5 fotografij z A boni z namenom plačila playstation-a, katere je neznanka vnovčila in postala nedosegljiva na socialnem omrežju. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

KRŠITEV PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili s strani oškodovanke obveščeni o kršitvi prepovedi približevanja, ki ga je s svojimi nasilnimi dejanji kršil bivši partner, ki je že pred prihodom policistov iz kraja dejanja zbežal. Obveščeno sodišče za kršitev ukrepa prepovedi približevanja, prijeta in pridržana oseba po 157/II čl. ZKP in pa sledi kazenska ovadba na sodišče.

29.2.2024
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v naselju Klanec. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do hiše na naslovu in s primernim orodjem na vzvod odprl manjše okno, ki vodi v kletne prostore, vendar je od dejanja odstopil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PRETEPEN S STRANI VARNOSTNIKA
Policisti smo bili s strani zdravstvenega osebja obveščeni o pretepu v industrijski coni Žeje. V enem izmed podjetij je zaposleni prijel oškodovanca za vrat z drugo roko pa ga je s pestjo večkrat udaril v predel obraza tako, da je zadobil lahke telesne poškodbe. Policisti zberejo vsa potrebna obvestila in zoper vročekrvneža spišejo kazensko ovadbo na sodišče.

1.3.2024
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so v Oševku obravnavali vlom v vozilo. Neznani storilec je neovirano pristopil do vozila, ter z neznanim primernim orodjem na vzvod skozi prednja desna vrata vozila vlomil, vendar je od dejanja odstopil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

ZLORABA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Občanka se je zglasila na policijski postaji in prijavila zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva, pri čemer je neznani storilec na neznan način prišel do podatkov osebnega računa oškodovanke in opravil eno transakcijo v višini 81,41 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na tožilstvo.

2.3.2024
PROMETNA NESREČA
Na območju PP Domžal v naselju Vir se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

GROŽNJE PO TELEFONU
Na policijsko postajo se je zglasila občanka in podala prijavo za kaznivo dejanje grožnje. Ugotovljeno je bilo, da je bivši partner preko telefonskega pogovora izrekel grožnje zoper življenje in telo. Zaradi tega se prijaviteljica počuti prestrašeno, vznemirjeno in ogroženo. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANA AVTOBUSNA POSTAJALIŠČA NA ŠOLSKI IN LJUBLJANSKI
Policisti PP Kamnik obravnavajo kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari v zvezi razbitih stekel na avtobusnih postajališčih.

Policijska postaja Kamnik

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here