Kronika policijske postaje Kamnik (od 1.7. do 7.7.2019)

0
2188

1. 7. 2019
SPOR SOSEDOV NA GMAJNICI
Na Gmajnici je prišlo do verbalnega spora med sosedoma. Kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

2. 7. 2019
SPOR V DRUŽINI V KAMNIKU
V Kamniku je prišlo do spora v družini. Na kraju so policisti ugotovili, da je brat udaril drugega brata. Kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

3. 7. 2019
PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA PEROVEM
Na Perovem je pri srečevanju voznika s tovornim vozilom in voznika z osebnim avtomobilom prišlo do trčenja z ogledali. Voznik osebnega avtomobila je kraja nesreče odpeljal. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

DRZNA TATVINA V OKOLICI KAMNIKA
Okoli 9. ure je neznani moški z osebnim vozilom znamke Ford, srebrne barve pripeljal do stanovanjske hiše, kjer je pristopil do oškodovanke, se predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja in se z njo zapletel v pogovor glede namestitve kablov na parceli. Po pogovoru se je poslovil in se s kraja odpeljal, oškodovanka pa se je nato vrnila v hišo, kjer je opazila, da je v tem času drug neznani storilec vstopil v objekt, ga pregledal in iz njega odtujil več kosov zlatnine.

ZASEG NEZNANE SNOVI NA KRIŽU
Patrulja je na Križu moškemu zasegla neznano zeleno-rjavo posušeno snov, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

SOSEDA V BLOKU KRŠI JAVNI RED IN MIR
Policisti so v Kamniku posredovali zaradi kršenja javnega reda in miru, kjer se sosedje pritožujejo nad dejanji ene izmed stanovalk. Po vseh zbranih obvestilih bo kršiteljici izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA ŠOLSKI ULICI
Na Šolski ulici je okoli 20.30 ure prišlo do prometne nesreče. Voznica je z osebnim vozilom čakala, da zavije levo. V tem času se je v zadnji njenega vozila trčila voznica osebnega avtomobila, ki je s kraja nesreče odpeljala, ne da bi udeleženki nudila svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

NA DUPLICI NAJDENO OTROŠKO KOLO
Na Jakopičevi ulici je bilo najdeno gorsko kolo znamke Univega, srebrno – rumene barve, serijskih številk WHJ71822X. Kolo se hrani na PP Kamnik. O najdenem kolesu je bil napisan zapisnik o najdenih stvareh, lastnika kolesa pa naprošamo, da se zglasi na policijski postaji in ga prevzame.

PIJAN VOZNIK V KAMNIKU
V Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.58 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik se z rezultatom ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v ZD Kamnik. Na podlagi 113. a člena ZPrCP je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje. Po opravljeni analiz sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

4. 7. 2019
POZABIL DENAR V REŽI BANKOMATA
Občan se je zglasil na policijsko postajo in povedal, da je 14. 6. 2019 opravil dvig denarja na bankomatu pri trgovini Tuš na Perovem. Denar je po dvigu pozabil vzeti. Najditelj/ica, ki je našel denar naprošamo, da ga prinese na policijsko postajo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

SPOR V DRUŽINI V OKOLICI KAMNIKA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil in vpil na mamo. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

5. 7. 2019
PIJAN VOZNIK V OKOLICI KAMNIKU
V okolici Kamniku je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1.77 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Na podlagi 113. a člena ZPrCP je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje. Po opravljeni analiz sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

DRZNA TATVINA IZ VOZILA V VOLČJEM POTOKU
Policisti so v Volčjem Potoku obravnavali drzno tatvino. Oškodovancu je moški iz odklenjenega avtomobila izvršil tatvino denarja in dokumentov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

SPOR ZARADI NEPLAČILA
V Kamniku so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, do katerega je prišlo zaradi neplačila opravljenega dela. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.

SPOR MED SOSEDOM V KAMNIKU
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil sosedo. Kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

6. 7. 2019
PROMETNA NESREČA V VRHPOLJU
V Vrhpolju je prišlo do prometne nesreče v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Voznica je vozila iz Vrhpolja proti Kamniku. Na ravnem odseku ceste je, iz za zadaj še neznanega vzroka, zapeljala levo preko nasprotnega voznega pasu in treščila v brežino: V nesreči je bila huje poškodovana, zato je bila odpeljana na UKC Ljubljana. Okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo.

INTERVENCIJA V OKOLICI KOMENDE
Policisti so v okolici Komende obravnavali intervencijo, kjer je moški kršil javni red in mir s tem, da je verbalno žalil bivšega delodajalca. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

7. 7. 2019
PROMETNA NESREČA V STRANJAH
V Stranjah je na mostu čez Kamniško Bistrico prišlo do prometne nesreče zaradi neupoštevanja pravil prednosti. V nesreči je nastala materialna škoda. Povzročiteljici nesreče je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V VOZILO NA DOBU
Policisti so ob 03.15 na Dobu pri Domžalah obravnavali vlom v osebni avtomobil. Neznanec je razbil prednje levo steklo na vratih vozila in odtujil denarnico z dokumenti in denarjem. Policisti so opravili ogled kraja dejanja. Sledi zbiranje obvestili in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here