Kronika policijske postaje Domžale (od 13.8. do 18.8.2019)

0
1845

13. 8. 2019
VLOM V KOMBI V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti so obravnavali vlom v kombi v Zgornjih Jaršah, kjer je neznanec s silo  telesa odprl steklo na bočnem delu ter nato z roko segel v notranjost in  izvršil  tatvino udarnega kladiva in rezalke znamke Hitachi. Z dejanjem je  lastnika  oškodoval  za  okoli  1.000  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.8. 2019
VLOM V GOSTINSKI LOKAL V IMENJAH

Policisti  so  obravnavali vlom v gostinski lokal v Imenjah. Ugotovljeno je bilo,  da  je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno  ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore gostišča ter zgornji  stanovanjski  del hiše ter izvršil tatvino denarja ter kontaktnega ključa  za  OA  BMW.  Z  dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 8. 2019
VLOM V KOMBI V PRESERJAH PRI RADOMLJAH

Policisti  so  obravnavali  vlom v kombi v Preserjah pri Radomljah, kjer je neznanec  razbil  steklo  na zadnjih vratih ter tako prišel v notranjost od koder  je  izvršil  tatvino  dveh  laserskih merilnikov in vrtalke Hilti. Z dejanjem  je  podjetje  oškodoval  za  okoli  4.000  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 8. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti  PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku kršitelja, kateremu so zasegli  manjšo  količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek pri prekrškovnemu organu.

15. 8. 2019
TATVINA VRTNE GARNITURE V TRZINU

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini vrtne garniture izpred enega izmed gostinskih lokalov v Trzinu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz vrta gostišča odtujil več miz in stolov iz ratana. S tem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.200 EUR.  Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 8. 2019
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA NA POČIVALIŠČU

V LUKOVICI
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega  vozila  na  počivališču  v  Lukovici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko noči na počivališču iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila  odtujil  za  okoli  550  EUR  goriva.  Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 8. 2019
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V BLAGOVICI

Policisti PP Domžale so imeli v Blagovici v postopku kršitelja, kateremu so zasegli  manjšo  količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17. 8. 2019
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC V DOMŽALAH IN IHANU

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini registrskih tablic v Domžalah in Ihanu. Ugotovljeno je bilo da je NN izvršil tatvino obeh registrskih tablic iz  parkiranega osebnega vozila na parkirišču v Domžalah in s tem oškodoval lastnika  za okoli 50 EUR, prav tako je NN izvršil tatvino obeh registrskih tablic  iz  parkiranega  osebnega  vozila  na  parkirišču  v Ihanu in s tem dejanjem  oškodoval  lastnika  za  okoli  50  EUR.  Policisti  v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 8. 2019
TATVINA KOLESA NA VIRU
Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo,  da je ba Viru neznani storilec odtujil odklenjeno gorsko kolo znamke Ghost,  model  RT  Lector  Team, črno bele barve. S tem je neznani storilec oškodoval  lastnika  za  500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 8. 2019
TATVINA VRTNEGA ŽARA V DOMŽALAH

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini vrtnega žara v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz vrta stanovanjske hiše odtujil vrtni žar. S tem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR.  Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti  policijske  postaje  Domžale smo v mesecu juliju in avgustu 2019 obravnavali  več  požarov  objektov  in vozil. V zvezi navedenega naprošamo vse,  ki  imajo  kakršno  koli  koristno  informacijo,  ki  bi pripomogla k ugotovitvi storilcev teh protišravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo  Domžale  (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

OPOZORILO-ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2019/2020 
Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.
Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here