Aleš Horvat odprl galerijsko sezono v Domu kulture Kamnik

0
2719

Preddverje Velike dvorane Doma kulture Kamnik bodo tudi letos krasile različne razstave. V času Dnevov narodnih noš je tu že razstavljal Dušan Štrajhar, sezono pa je z daljšo razstavo danes odprl Aleš Horvat z razstavo Hibiskus. Na odprtju razstave je dramska igralka Barbara Vidovič brala avtorjevo poezijo, o razstavi pa je spregovorila tudi kustosinja Eneja Urnaut.

Avtor svojo razstavo opisuje: »Odtisi navidezno kaotične narave delujejo po trezni obdelavi kalejdoskopsko enoviti, občasno celo harmonični. Igre pogledov se zrcalijo v zlomljenih oblikah. Ni dveh enako kvantitativnih površin, ne obstaja manihejstvo črne in bele, ni vsiljene barvitosti. Ravnotežje je naravno, v neki drugi dimenziji, kjer odtenki izbirajo svoja življenja. Na papirju so le vtisi, kot množica raznovrstnih občutij. So vzpodbuda za nekaj boljšega in lepšega. Svet pa je ponovno iz tira ušel, počasi ga sestavljamo.« Aleš Horvat je diplomiral na AGRFT in študiral filozofijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani.
Razstava bo na ogled do 30. septembra.

Preddverje Velike dvorane Doma kulture Kamnik se je pretekla leta izkazalo kot primeren prostor za tovrstne razstave. Zato bodo takšne razstave stalnica tudi v gledališki sezoni 2019/2020.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here