V Finalu najboljši Žan Podboršek, Atom Domžale

0
5584

Na finalu SKIF Slo. DP 2016, v Karate-Do športu, je bil razplet malodane znan že v kvalifikacijskem delu, ki je potekal, 12. 3. 2916 v Rušah. Že na kvalifikacijah si je Karate-Do klub Atom Domžale priboril skupno 2.mesto in ga v finalnem delu, 2. 4. prav tako v Rušah, tudi obdržal.

Naja Svetlin_o

Za Domžale so se borili in osvojili medalje v svoji konkurenci, Blaž Štiftar, Eva Dormiš, Naja Svetlin, Eržen Aleksander, Timotej Mršič, Andrej Neškoski, Janja Prvinšek, Tesa Štihec, Žan Podboršek.

podborsek

Zopet je na tatamijih dominiral mladinec Žan Podboršek, član KK Atom Domžale. Leta mu dopuščajo, da nastopa pri mladincih in članih. Osvojil je 7 zlatih medalj in s tem postal sedemkratni državni prvak. Tudi borbe – kumite absolutno. Izredno nadarjen, discipliniran športnik in odličen dijak. Žan je uspešen tudi v drugih borilnih športih.

IMGprvi trije_3833 copy

Državno prvenstvo Shotokan Karate-Do Internacional Zveze Slovenije je potekalo za mlajšo in starejšo selekcijo v katah posamezno in ekipno, kumite kategorijsko za  malčke/malčice, dečke/deklice, mladince/mladinke in moške/ženske, ter za mladince/mladinke, moške/ženske in veterane v kumiteju absolutno ter v kumiteju ekipno za mlajše/starejše dečke in mladince/moške. V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del državnega prvenstva. Tako sta bila organizirana 1 (en) kvalifikacijski turnir in finale – državno prvenstvo za leto 2016.

Domžale so osvojile, 11 zlatih, 3 srebrna, in 3 bronasta odličja. Od posameznih odličij, tudi dvakrat zlato v ekipah kate in kumite. Skupno prvi trije uvrščeni klubi,  Ig Shotokan 1.mesto, Atom Domžale 2.mesto, Ruše 3.mesto. Atom Domžale je 9. 4. 2016, organizator Kyu turnirja, barvnih, šolskih pasov, ki bo v Ihanu. Pričetek ob 10.00 uri.

Zenmedia

 

Oglasno sporočilo