“S prikazanim sem zelo zadovoljen”

0
1401

Nogometaši Domžal so v gostujoči tekmi osmine finala Pokala Slovenije prišli do napredovanja. Varovanci Andreja Razdrha so na Primorskem v dvoboju z NK Brda svojo nalogo opravili brez večjih težav.

Rumeni bojevniki so na zahtevnem igrišču v Vipolžah narekovali ritem srečanja, si pripravili številne priložnosti, vendar vse do 42. minute sta mreži na obeh straneh mirovali. Nekaj trenutkov pred iztekom prvega dela igre je predložek pred vrata poslal Dejan Lazarević, domači kapetan Denis Jazbar pa je ob nespretni reakciji premagal vratarja Kristiana Petrovčiča in tako poskrbel za prednost Domžal.

”Zmaga je bila več kot zaslužena. Fantje so odigrali zelo korektno tekmo, prikazali so maksimalen pristop. Igrišče je bilo katastrofalno, nasprotnik pa praktično konstantno v obrambnem položaju. Kar me veseli je ogromno število priložnosti, ki smo si jih pripravili predvsem v prvem polčasu pri rezultatu 0:0. Po drugi strani smo bili v zaključkih malce preveč nemirni, realizacija je šepala, kar je posledica prevelike želje oziroma manjše nervoze. Konec koncev, zmaga je zaslužena, rezultat pa bi lahko bil precej višji. Najbolj me je zanimal pristop ter to, da ni bilo podcenjevanja,” je dejal vidno zadovoljni strateg Andrej Razdrh.

V nadaljevanju je Lazarević dobro igro najprej kronal s podajo nato pa še z zadetkom. V 56. minuti je lepo asistiral Slobodanu Vuku, ki je z glavo dosegel še 51. zadetek, peti v pokalu, v rumenem. Nekaj trenutkov kasneje je hitronogi napadalec natančno sprožil iz razdalje in z prefinjenim strelom tudi postavil končni izid prvega pokalnega dvoboja v sezoni. Premierni nastop je sredi drugega polčasa dočakal Dino Mušija: ”Že od prvega dne dalje sem poudarjal, da bomo v tako zgoščenem ritmu tekem morali uporabljati vse igralce. Danes so priložnost za igro dobili številni nogometaši med drugim tudi Jošt Urbančič, praktično še en mladinec. Priložnost jih bo dobilo vedno več, saj je ritem zares naporen. Nekateri so danes odigrali 90. minut, z njihovo predstavo pa sem zares zadovoljen, saj so dali vse od sebe.”

Četrti dvoboj Domžalčanov v mesecu septembru bo na sporedu v nedeljo, ko se bodo ob 14. uri v Velenju pomerili z Rudarjem: “V prihodnjih dneh nas čaka to, kar se praktično ponavlja že vse od mojega prihoda k rumeni družini. Imamo tekmo za tekmo, torej se moramo znova najprej dobro regenerirati, se osvežiti, imeli bomo sicer dan več od nasprotnika, nato pa se spet dobro pripraviti na prvenstvo v Velenju, kamor gremo po tri točke.”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here