Odprtje razstave Podobe na paleti – odziv na klic: živeti!

0
1398

V preddverju Doma kulture Kamnik se je 24.5. odvijalo odprtje razstave z naslovom Podobe na paleti – odziv na klic: živeti!, ki so jo pripravili kamniški likovniki v podporo Društvu Gorske reševalne službe Kamnik. Gre za prodajno razstavo likovnih del, celotni izkupiček le-te pa bo namenjen kamniškemu društvu GRS. Dogodku je skupaj s predsednikom Društva Gorske reševalne službe Kamnik Šrečom Podbevškom ter članicami in člani GRS Kamnik prisostvoval tudi župan Matej Slapar.

Ob tej priložnosti se je odvijala javna predstavitev dobrodelne akcije likovnih ustvarjalcev, darovalci likovnih del pa so Stane Balantič, Alojz Berlec, Alenka Borec, Alojz Burja, Darko Crnkovič, Irena Gayatri Horvat, Cene Griljc, Štefan Jež, Lojze Kalinšek, Mitja Kokol, Aleš Koman, Pavle Lesjak, Jelka Moravec – Ela, Marjan Novak – Škatla, Pavla Oblak, Veronika Pogačar, Helena Rems, Tomaž Skulj, Dušan Sterle, Ingrid Stupica, Danica Šraj, Dušan Štrajhar, Vojko Turšič, Robert Uranič in Maja Zaplotnik. Pobudnik prodajne razstave oziroma donacije likovnih del je Dušan Sterle.

Zbrane so ob tej priložnosti nagovorili predsednik Društva Gorske reševalne službe Kamnik Šrečo Podbevšek, Cene Griljc in župan Matej Slapar. Vsi so se zahvalili kamniškim likovnikom, ki so pokazali veliko mero sočutja in naslikali čudovita dela z resnično lepim namenom.

Za preplet misli in besed je poskrbel Tone Ftičar, zgodbe gorskih reševalcev je prebirala Irena Mušič Habjan, glasbeno pa je dogodek s skladbami, posvečenimi kamniškim planinam, obogatil Simon Skalar.

Vljudno vabljeni k ogledu razstave, ki bo odprta do petka, 22. novembra 2019, ogled pa je mogoč v času uradnih ur ter pred in med potekom prireditev v Domu kulture Kamnik. Podrobnejše informacije o prodaji in rezervaciji likovnih del lahko dobite pri Ireni Mušič Habjan (mobilni telefon 041/263 479). Simon Skalar pa bo s prodajo svoje zgoščenke, ki jo lahko kupite na Svetem Primožu nad Kamnikom, celoten izkupiček namenil kamniškim gorskim reševalcem.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo