“Gre za zelo, zelo pomembne tri točke!”

0
648

Nogometaši Domžal so v domači tekmi 15. kola prišli do četrte prvenstvene zmage. Sosedski dvoboj z NK Bravo sta odločila zadetka Mateja Podlogarja in Senijada Ibričića, ki je poskrbel za natanko 1100. domžalski gol v Prvi ligi.

Spopad so pred 650 gledalci bolje odprli rumeni bojevniki, ki so preko Tončija Mujana nevarno zapretili že v 4. minuti srečanja. Gostje so deset minut kasneje odgovorili s hitrim protinapadom, toda strel Besarta Abdurahimija ni ogrozil vrat Ajdina Mulalića. V 17. minuti je žoga znova bila v nogah Mujana, slednji je lepo preigraval, podal pred vrata, tam pa je gostujočega vratarja spretno ukanil Matej Podlogar, ki je mrežo nasprotnika zatresel še na drugi tekmi zapovrstjo. Povišanje vodstva je sledilo v 28. minuti. Novo podajo Mujana je s krasnim udarcem z levico kronal kapetan Ibričić. V nadaljevanju je do dveh priložnosti prišel rezervist Tamar Svetlin, toda v obeh primerih se je izkazala obramba gostov. Bravo je v 78. minuti znižal zaostanek, toda veselje je preprečila visoko dvignjena zastavica stranskega sodnika, ki je zadetek Ibrahima Mensaha upravičeno razveljavil.

Glavni trener Andrej Razdrh je bil po tekmi vidno zadovoljen, ob osvojitvi treh točkah pa je povedal: ”Gre za zelo, zelo pomembne točke, glede na to, da smo v četrtek imeli izjemno zahtevno tekmo. Na lestvici stojimo kot stojimo, nikamor se ne premaknemo. Končno so se tudi fantje malce sprostili, začeli so uživati v igri in iskanja rešitev na silo več ni. To je že četrta tekma, ki je bila precej kvalitetno odigrana, torej se približujemo temu, kar želimo prikazovati. Osvojene tri točke so pomembne tudi z vidika samozavesti, sicer problem predstavlja sredina pokalna tekma, saj praktično nimamo časa za temeljito pripravo, vendar v enakem položaju je nasprotnik. Stanje na lestvici nam ne omogoča sproščenosti, zato smo se morali srečanja lotiti maksimalno zavzeto. Lahko bi dosegli kakšen zadetek več, to je tisto kar je malce moteče, saj prihajamo v veliko število priložnosti, v zaključkih pa smo na trenutke premalo konkretni. Po drugi strani smo dvoboj zaključili brez prejetega gola, kar predstavlja zelo pozitivno spoznanje v smeri odpravljanja kroničnih obrambnih težav.”

Nadaljeval je: ”Bili smo kombinatorni, delovali smo premišljeno, hitro smo umirili ter nato tudi dvignili ritem. Taktično smo prav tako bili dovršeni. Seveda so določene zadeve, kot je koncentracija pri prekinitvah, ki jih bo potrebno še odpravljati, ampak ne gre vse čez noč. Domača forma se je v zadnjem času popravila na bolje, vse bolje pa zgleda tudi moštvo. Seveda gre pričakovati še kakšen padec, vendar se v Mursko Soboto odpravljamo optimistično razpoloženi.”

Povratna četrtfinalna tekma Pokala Slovenije bo tako na sporedu že v sredo, rumeni bojevniki pa imajo pred obračunom z Muraši samo en cilj: ”Tako je. Smo ekipa, ki mora biti vsako tekmo maksimalna. Nismo še na nivoju, da bi lahko, tudi če bi imeli dva gola prednosti, odšli v Mursko Soboto mirni. Na takšnem gostovanju to nič ne pomeni, tako da prednosti praktično ni. Nam sicer rezultat s prve tekme odgovarja, ampak mi moramo iti na zmago. V srečanje se bo potrebno podati zbrano, z velikim srcem in pa predvsem premišljeno,” je zaključil Razdrh.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo