Mešani pevski zbor Odmev Kamnik na gostovanju v Plznu

0
1415
Odmev v Plznu, oktober 2019 (foto PiVo)
V oktobru je MePZ Odmev obiskal mešani pevski zbor  Pilsen voice v Plznu na Češkem.
Gotovo je marsikomu v spominu ostal duhovito pisan in sproščen koncert, ki ga je MePZ Odmev pod vodstvom zborovodkinje Anice Smrtnik organiziral spomladi v Kamniku v družbi Pilsen Voice iz češkega Plzna. Češki zbor poje pod taktirko Lucie Hofmanove.
.
Odmev v Plznu, oktober 2019 (foto Vít Štaif)
V času od 3. do 6. oktobra 2019 pa je potekal prijateljski obisk Odmevčkov v Plznu na Češkem. Že prvi dan so grla obeh zborov zazvenela na prvi skupni vaji obeh zborov. Temu je sledilo sproščeno druženje ob prepevanju in spremljavi glasbenikov.
Mesto Plzen je leta 1295 dobilo mestne pravice, kralj Venčeslav pa mu je podeli tudi pivovarske pravice in s temi se je trgovsko mesto ob sotočju rek Uslave, Uhlave, Radbuze in Mže odprlo svetu. Petkovo dopoldne smo zatorej posvetili ogledu znane pivovarne Pilsner Urquell in kajpada okušanju piva, ki je priteklo iz tamkajšnjih sodov.
V petek zvečer sta oba zbora odpela svoj program v polnem Kulturnem domu Šerikova v Plznu. Obiskovalci koncerta so bili poleg programov obeh zborov, katera so sestavljale tako zabavne kot umetne pesmi deležni tudi skupaj odpetih pesmi – slovenske ljudske ‘Dajte, dajte’, popevke Cifra – mož in češke ljudske Jede Sedlak. Občani domačega mesta so nas, kot gostujoči zbor nagradili z bučnim aplavzom.
Sobotni dan so člani obeh zborov preživeli v enih izmed bolj znanih čeških toplic Marianske Lazne, ki so znane po čudovitih promenadah, paviljonih, prijaznih lokalih in domačnih hotelih. Mestece pa je znano predvsem po tem, da je prepredeno s številnimi vrelci zdravilne mineralne vode.
Na sobotni večer sta oba zbora odpela še sakralni program  v cerkvi svete Marije Rožnovenske.
Izmenjava zborov je bila ponovno izjemna izkušnja polna novih doživetij, medsebojnega spoznavanja in ponovnih srečanj  s starimi prijatelji. Hvaležni smo za odprtost in izredno gostoljubnost članov zbora Pilsen voice. Globoko v nas pa ostaja spomin na oba prijateljska koncerta, ki sta bila napolnjena z zavzetostjo in energijo vsakega posameznika, predvsem pa obeh zborovodji.
V nedeljo so nas prijatelji pospremili na pot s kosilom in ne nazadnje tudi s solzami v očeh. Objeti smo si obljubili, da se ponovno srečamo tukaj ali tam. Pesem je doma povsod.
To pa ni edino gostovanje Mešanega pevskega zbora Odmev v tujini v teh dneh!

Pravkar zbor gostuje v glavnem mestu Belorusije, Minsk. Tam skupaj s prijatelji, orkestrom Zarenitsa predstavlja  program sestavljen iz slovenskih ter beloruskih pesmi, v prihodnjih mesecih pa pevci obljubljajo, da boste Odmev lahko ponovno slišali tudi v domačih logih.

Mateja Zagožen
MePZ Odmev Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here