Zaključna prireditev Tenis Slovenije za leto 2019

0
1167

Na tradicionalni zaključni prireditvi Tenis Slovenije so se v ljubljanskem Siti teatru zbrali igralci in igralke, sodniki, predstavniki teniških klubov in drugi ljubitelji tenisa. Ob koncu sezone so prejeli priznanja za letošnje teniške in druge dosežke.

Priznanja za najvišje uvrščene igralce in igralke na lestvicah TS so poleg Bedeneta in Hercogove od najmlajših do nastarejših prejeli Luka Albreht in Nala Kovačič (12 let), Matic Križnik in Ana Lanišek (14 let), Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame (16 let) ter Filip Jeff Planinšek in Pia Lovrič (18 let).

Za Petrolov up leta je bila izbrana Pia Lovrič, ki je prejela Petrolovo nagrado v višini 500 €, z Živo Falkner pa sta si z uvrstitvijo med najboljših sedemdeset mladink sveta razdelili nagrado za izjemne dosežke. Priznanje za letošnje dosežke so prejeli ena najboljših igralk med dvojicami Andreja KlepačKaja Juvan, ki je letos maturirala z odliko, na trenutnem 126. mestu na lestvici WTA pa je povsem blizu stoterici in Blaž Rola (146. ATP), ki se je z Bedenetom pomeril v polfinalu Portoroža in osvojil turnir ATP Challenger v Leonu.

Priznanja so prejele tudi najboljše ekipe v letošnjih ligaških tekmovanjih in sicer TK CC, ŽTK Maribor, TK Radomlje, TK Branik Maribor, TK Terme Ptuj in TK Triglav Kranj.

Vir: Teniška zveza Slovenije
Foto: Sportida

Oglasno sporočilo