Na Dobenu zgrajena nova javna razsvetljava in urejen dostop do ekološkega otoka

0
1365

V naselju Dobeno je bila na cesti Dobeno, od Kmečkega turizma Blaž pa do Dobenskega hrama, zgrajena javna razsvetljava z novim prižigališčem. Hkrati se je uredil dostop do Ekološkega otoka, v spodnjem delu ceste pa so se zaradi nanosa kamenja na cestišče v času padavin uredile tudi bankine.

Občina Mengeš je zaradi pritožb stanovalcev in obiskovalcev glede vlomov v avtomobile in posledično odtujitve lastnine, uredila novo javno razsvetljavo, ki jo je zgradil koncesionar za izgradnjo in vzdrževanje javne razsvetljave v občini, Petrol d. d. Na cesti Dobeno je bilo v dolžini 200 m, od Kmečkega turizma Blaž pa do Dobenskega hrama, zgrajenih 7 drogov za javno razsvetljavo, ki so že priključeni na omrežje.

Občina je hkrati uredila tudi dostop do ekološkega otoka in sam ekološki otok. Na ekološkem otoku Dobeno se lahko odlaga papir in steklo, ob otoku pa sta zaradi razpršenosti naselja in težko dostopnih gospodinjstev namaščena tudi zabojnika za mešane komunalne odpadke in plastenke.

Na ekološkem otoku je bilo poleg novega asfalta urejeno tudi odvodnjavanje oziroma zgrajene bankine, ki bodo preprečili nanos kamenja na cestišče. S tem je zagotovljeno, da bodo prostor za  ločeno zbiranje odpadkov urejen, da bo odvoz odpadkov potekal nemoteno ter da bo cesta varnejša za avtomobile in številke kolesarje.

Občina Mengeš

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here