41. območna revija odraslih pevskih zborov iz občin Kamnik in Komenda

0
2342

Kljub temu, da je tokrat manjkalo nekaj glavnih akterjev, ki so jih uspešno nadomestili prijatelji je v Domu kulture v Kamniku na že 41. območnem srečanju odraslih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda v soboto, 29. februarja 2020 nastopilo enajst zborov.
Poleg  zborov iz obeh občin je nastopil že zbor Trzinke, ki se zaradi odsotnosti ne bo mogel udeležiti revije v Lukovici. Vezni del z predstavitvijo posameznih zborov je poslušalcem in poslušalkam predajal kar vodja  Območne izpostave JSKD Kamnik Tone Ftičar, ki je v veznem tekstu povedal še kakšno zanimivost, takšno malce skrito očem in ušesom o zborih, ki so nastopali. Tokratno srečanje sta  podprli občini Kamnik in Komenda. Kakor smo bili seznanjeni od letos dalje lahko bolje uveljavljeni zbori zapojejo tri pesmi ostali ostajajo še vedno pri dveh.
O tem kako so peli si je svoje mnenje, ki ga je predal po zaključku koncerta ustvaril strokovni ocenjevalec in selektor Primož Kerštanj. Srečanje je začel Mešani pevski zbor Odmev iz Kamnika, tokrat  z nadomestno  zborovodkinjo Nastjo Grad ter solistko in sopranistko Ano Plahutnik. Za njimi so na vrsto prišli člani moškega pevskega zbora DKD Solidarnost Kamnik pod vodstvom zborovodje Uroša Gorenca.  Mešani pevski zbor Društva upokojencev Komenda pod vodstvom zborovodje Ignaca Gorjanca se je predstavil z Slovenija v svetu in Koroško ljudsko. Da niso bili deležni samo ženskih pogledov je bilo videti že pri nastopu  ženskega pevskega zbora DKD Solidarnost Kamnik pod vodstvom zborovodje Marka Tirana  in mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Kamnik pod vodstvom zborovodkinje Karle Urh. Tudi komorni pevski zbor Šutna Kamnik je imel nadomestnega vodjo in sicer dobro uveljavljeno Pio Brodnik. Ženski pevski zbor Trzinke pod vodstvom Primoža Leskovca je zapel ljudsko Pod to goro zeleno in Ljubljančanke ter z njo  dvignil vzdušje v dvorani. Zbor je na klavirju spremljala Martina Golob Bohte.  Moški pevski zbor PSPD Lira Kamnik pod vodstvom zborovodje dr. Andreja Missona in ob klavirski spremljavi Roka Rakarja člana zbora se je predstavil z tremi pesmimi in navdušil z zadnjo Kolo Vasilija Mirka. Mešani pevski zbor Mavrica iz Srednje vasi pod vodstvom Primoža Leskovca je zapel kot deveti, nato je sledil še ženski pevski zbor Vox Annea Tunjice, ali kakor jih je imenoval voditelj, Anini glasovi,  pod vodstvom zborovodje Aleša Sedušaka in mešani pevski zbor Cantemus Kamnik od vodstvom zborovodje Roka Rakarja ob spremljavi na klavirju Tomaža Pirnata in navdušil zbrano občinstvo z Ring-around-a-rosy-rag.
Prijeten sobotni glasbeni večer poln različnih zvrsti glasbe, ki ni pustil ravnodušne številne obiskovalce se je tako zaključil z besedami voditelja, ki se je zahvalil tako nastopajočim kot nam v dvorani in nas povabil že na prihodnje območno srečanje pevskih zborov v Kamniku.

DJD

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here