NK Domžale, trener Andrej Razdrh: “Z igralci smo v rednih stikih”

0
1343

Nogometaši Domžal so še naprej brez skupnih aktivnosti. Karantena, ki zaradi koronavirusa traja že kar nekaj časa, ne popušča, s pogledom na trenutno stanje pa je postregel glavni trener Andrej Razdrh.

‘Pred dnevi je postalo jasno, da bomo v najboljšem primeru s prvenstvom nadaljevali v začetku meseca maja, kar je povsem spremenilo dosedanji načrt priprav za nadaljevanje prvenstva. Sami smo to predvidevali že prej, zato smo se temu hitro prilagodili z individualnimi programi. O točnem nadaljevanju je težko govoriti, saj nam trenutno stanje to ne dopušča, bi pa morali, v primeru, da se tekmovanja nadaljujejo po trenutnih napovedih, s skupnimi vadbami pričeti že ob koncu aprila,” je uvodoma dejal Razdrh, ki bi moral svoje varovance znova pozdraviti jutri, toda zaradi podaljšanja premora temu ne bo tako.

42-letni strateg je nadaljeval: ”Dosedanje odpovedi s strani Nogometne zveze Slovenije so povsem na mestu, mislim pa, da bo v prihodnje prišlo še do dodatnih sprememb. V primeru, da jih ne bo, bomo seveda zelo zadovoljni, saj se bo vse skupaj vrnilo na stare tirnice in zaključek prvenstva bo tako potekal brez zapletov. Upam, da je NZS zadela z novim terminom, kar pa bo seveda povedal zgolj čas. Vidimo lahko namreč, da se tekmovanja odpovedujejo eno za drugim. Prestavljeno je bil tudi finale Lige prvakov, vendar upamo na najboljše, ter da bi se prvenstvo nadaljevalo po trenutnih napovedih.“

Od zadnje tekme Domžal je minilo že 19 dni, igralci pa odtlej trenirajo po individualnem programu: “Takoj po prekinitvi prvenstva smo pričeli s sestavo krajših individualnih programov, toda hitro smo ugotovili, da ti ne bodo prišli v poštev. Načrt posameznih treningov smo nato prilagodili novim navodilom, torej da bo nadaljevanje pričelo v začetku meseca maja. Ni enostavno, saj gre za daljše časovno obdobje, kjer se zgradba treningov povsem spremeni, toda glede na to, da drugo kot individualni trening v tem trenutku ni mogoče, smo se s tem hitro sprijaznili. Z igralci smo redno v stikih, preverjamo zdravstveno stanje in njihovo počutje, sami pa nam preko številnih aplikacij pošiljajo rezultate vadb. Glede na pogoje delo poteka dokaj normalno, se pa seveda zavedamo, da individualni trening ni niti približno enak skupinskemu. Prepričan sem, da se fantje držijo navodil, saj gre za skupinski šport in ko nekdo popusti, se to pozna na celotni ekipi. To je seveda odvisno od discipline, profesionalizma vseh posameznikov, toda tega se ne bojim, saj mislim, da se vsi fantje zavedajo, da ko bodo prišli nazaj, ne bo veliko časa za delo na fizičnem področju. Nemudoma bo namreč sledilo prilagajanje na taktiko, analize nasprotnikov in izvedbe lastnih stvari. Odnos igralcev je tukaj zelo pomemben, saj smo v položaju, kjer ni prostora za nedisciplino.”

”Trenutno so vsi zdravi, kar pa je tudi najpomembneje. Prav tako je pomembno, da med tem premorom vsi sanirajo svoje poškodbe, nimajo težav z aktualnim virusom in fizično pripravljenost ne samo zadržijo, temveč dvignejo do trenutka, ko bo ponovno omogočena skupna vadba. Zagotovo je težko tudi njim, so pa obenem malce več z družinami kot običajno, na zastavljeno delo so navajeni, zato mislim, da vse skupaj poteka brez težav.”

Glavni trener Andrej Razdrh vsem navijačem Domžal in seveda tudi vsem ostalim ljudem ob tej priložnosti sporoča: ”Upoštevajte vse ukrepe in ostanite doma. Ostanite dobro razpoloženi in držite se navodil zdravstvenih služb. Ne podcenjujte bolezni, saj je očitno edina rešitev samoizolacija ter da stike z drugimi ljudmi omejimo, kolikor se le da. Čeprav je nogomet v tem trenutku najmanj pomemben, si seveda vsi skupaj želimo čim hitrejšega povratka na zelenice, toda zdravje je na prvem mestu. Vsakodnevno lahko vidimo, kaj se dogaja po svetu, ko ljudje ne spoštujejo navodil, zato, kot sem že dejal, ostanite doma in družite se z domačimi. Konec koncev nam je mogoče to sporočilo nekdo poslal z razlogom, da so v življenju pomembne stvari, kot so družina in bližnji okoli nas, ter da se tega malo bolje zavemo. Bodimo strpni in skupaj premagajmo to nevšečnost, ki je zaustavila celoten svet.“

Besedilo: Nejc Berce
Foto: m24.si

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here