Šestnajst zadetkov Radomljank na dveh tekmah

0
2383

Ekipi članic in kadetinj sta pretekli konec tedna gostovali. V soboto so kadetinje gostovale na Ptuju in po zaostanku z 1-0 nato gostiteljicam nasule kar deset zadetkov. Ekipa članic pa je v nedeljo gostovala na Koroškem, domačemu Fužinarju pa so Radomljanke zabile šest zadetkov.

Na Ptuju so igralke domačega MSM Ptuja povedle že v drugi minuti, ko je zadela Neli Hofman, domačinke pa bi lahko kaj kmalu povedle z 2-0, a je bila sreča na strani Radomljank. Po osemnajstih minutah igre je morala pod predčasno prho Ana Dobriković, osem minut kasneje pa se je začel šov igralk v rumenem. Najprej je zadela Tjaša Kumer, devet minut kasneje pa je žogo v svojo mrežo poslala Eva Vidović. V 37. minuti je končni rezultat prvega polčasa postavila Zala Vindišar in s tem zabila še svoj sedmi gol v sezoni, kar jo uvršča na vrh lestvice strelk.

V drugem polčasu pa so Radomljanke z igralko več stopile na plin in domačinkam nasule še sedem zadetkov. Najprej se je svojega prvega zadetka v sezoni razveselila Neva Kumalić, kmalu za tem je zadela šeAna Černelič. Slednja je dosegla dva zadetka, tako kot tudi Tjaša Kumer, hat-trick pa je dosegla Ana Milović, ki je letos tako dosegla že šest zadetkov.

4. krog lige deklet do 17 let
ŽNK MSM Ptuj – ŽNK Radomlje 1-10 (1-3)
Gledalcev: 40
Strelke: Hofman 2.; Kumer 26., 63., Vidović 35. (ag), Vindišar 37., Kumalić 51., Černelič 59., 70., Milović 68., 71., 73.
Opominjane: Fijan, Krasniqi; Kličić.
Izključena: Dobriković 18.

ŽNK Radomlje: Božič, Snedec, Klopčič, McQuarrie (Maleš 52.), Kumalić, Razpotnik (Černelič 52.), Kumer, Milović, Peterka (Kovač 73.), Vindišar, Kličić (Jereb 41.). Trener: Peter Kristan.

Ravne na Koroškem so bile prizorišče tretjega kroga 1. SŽNL, kjer je naša članska ekipa igrala v gosteh pri novincu v ligi, KNK Fužinarju. Domačinke so letos v zadnji tekmi prvenstva slavile v Radomljah (0-1) in tako osvojile državno prvenstvo v ligi deklet do 17 let, v nedeljo pa so jim rumene za poraz vrnile z obrestmi.

Prvi del prvega polčasa je minil v precej raztrgani igri na obeh straneh, gledalci pa so lahko videli dve priložnosti, obe na strani Radomljank. Karmen Ulbin se je že v peti minuti znašla pred domačo vratarko po globinski podaji Senice, a je bila Nika Šapek uspešnejša.  S prostega strela s 30 metrov je deset minut kasneje poskusila tudi Barbara Kralj, a je žoga končala za golom.

Prvi zadetek so Radomljanke zabile v 22. minuti, potem ko je Kraljeva preigravala na desni strani in s kratko podajo zaposlila Ulbinovo, ta pa je z desne strani zadela s strelom v nasprotno malo mrežo. Šest minut kasneje je zadela še Ana Černelič, drugi gol pa je dosegla le dve minuti kasneje, potem ko je s prostega strela s 30 metrov streljala Maruša Sevšek, vratarka domačink pa je žogo odbila v prečko, žogo pa je natoČerneličeva pospravila v mrežo.

Sedem minut kasneje je glavni sodnik srečanja Darko Vozlič pokazal na belo točko, potem ko je Zala Vindišar nepravilno zaustavila eno od domačih napadalk. Sanja Malinić je zadela z močnim strelom v desni spodnji kot. Vratarka Sonja Čevnik je bila sicer “na žogi”, a je bil strel premočan. Maruša Sevšek je neposredno s kota zatresla tudi prečko. V prvem polčasu je prišlo tudi do neljubega dogodka, ko je trener domače ekipeDragoljub Živadinović z žaljivkami ozmerjal trenerja Radomljank Davorina Previšića, kar je nekoliko skazilo sicer odlično vzdušje in organizacijo tekme.

V drugem polčasu so Radomljanke zagospodarile na igrišču in si hitro priigrale nekaj lepih priložnosti.Kraljeva je s 35 metrov s prostega strela merila mimo vrat, Ulbinova pa je po preigravanju streljala v vratarko. Do strela so prišle tudi domačinke, a je Česnikova streljala čez gol.

Nato pa se je s tremi asistencami izkazala še Maruša Sevšek, ki je najprej s podajo zaposlila Ulbinovo, ta pa je zatresla mrežo. Nato je Sevškova v 67. in 75. minuti dvakrat izvedla kot z leve strani, z glavo pa sta zadeli ZalaVindišar in Karmen Ulbin. Končni rezultat je postavila Viktorija Mori, ki je opazila, da vratarka Sonja Čevnik stoji malce izven vrat in žogo prek nje poslala v gol s štiridesetih metrov.

Tinkara Senica je približno petnajst minut pred koncem v trku nesrečno padla na glavo in obležala na tleh za nekaj minut. Kasnejši pregled v bolnišnici je pokazal, da gre za počeno lobanjo, tako da bo z igrišč odsotna nekaj časa. Tinkari želimo uspešno okrevanje in čimprejšnjo vrnitev na zelenice.
Tretji krog 1. SŽNL
KNK Fužinar – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 2-6 (1-3)
Gledalcev: 130
Strelke: Malinić 37. (11-m), V. Mori 90.; Ulbin 22., 59., 75., Černelič 28., 30., Vindišar 67.
Opominjane: Gudlin, Česnik, Ljubijankić, Vindišar.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Čevnik, Čagran, Černelič (Jagarinec 70.), Gadnik, Kralj, Senica (Jereb 81.), Ljubijankić (Vindišar 32.), Vrhovnik, Ulbin (Ekić 78.), Sevšek, Boh (Žejen 80.). Trener: Davorin Previšić.

A.S.
Foto: Rok Zore 

Oglasno sporočilo