Delovna nesreča na območju Komende – voznik bagra povozil moškega

0
456

Včeraj, 14.8.2023 okoli 13. ure smo bili obveščeni o delovni nesreči na območju Komende. Po doslej zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da se je na območju komunalnega odlagališča nahajal voznik delovnega stroja z naloženim materialom (bager). V tem času se je na odlagališče pripeljal voznik s tovornim vozilom, ki je vozil odpadni material iz področij sanacij, izstopil, ter se gibal v bližini delovnega stroja. Pri premiku z delovnim strojem, voznik ni opazil moškega, ki je izstopil iz vozila ter ga zbil in delno prevozil. Moški je pri tem zadobil hujše poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti še ugotavljajo posamezne okoliščine nesreče in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ob tem ponovno opozarjamo vse, ki se nahajajo na območju sanacij, da pazijo na lastno varnost in na varnost drugih. Ker se na teh območjih nahaja veliko ljudi, odpadnega materiala in tudi delovnih strojev, je nevarnost nesreč še toliko večja. Vsi, ki pomagajo vlagajo ves trud v pomoč drugim in pri tem dela opravljajo neprestano že od prejšnjega tedna, zato je lahko njihova koncentracija glede okoliščin, ki privedejo do nesreče, še toliko manjša – zato pazimo drug na drugega!

Upoštevajte tudi ostale nasvete pri sanaciji: https://www.sos112.si/delovna-podro%C4%8Dja/napotki-prebivalcem-ob-nesre%C4%8Dah/poplave

Policijska uprava Ljubljana
Fotografija je simbolična

Oglasno sporočilo