Koronavirus COVID-19 – aktivnosti v občini Lukovica – 8. april 2020

0
1320
Županja Občine Lukovica in poveljnik Štaba Civilne zaščite Občine Lukovica sta Zdravstvenemu domu Domžale, ki oskrbuje tudi občane z območja občine Lukovica, izročila približno 1.500 zaščitnih mask, ki so jih izdelali zaposleni v občinski upravi in prostovoljci. Prav tako je Občina Lukovica Zdravstvenemu domu Domžale donirala tudi 100 kosov vizirjev.
Štab Civilne zaščite Občine Lukovica je kupljena razkužilno – dezinfekcijska sredstva razdelil med vsa prostovoljna gasilska društva v Gasilski zvezi Lukovica.
 
 
TEHNIČNA SREDSTVA ZA UČENCE
 
Občina Lukovica v sodelovanju z OŠ Janka Kersnika Brdo preverja morebitne potrebe po tehničnih sredstvih (IKT pripomočki) za potrebe pouka na daljavo za učence matične in obeh podružničnih šol.
 
 
TELEFON ZA PSIHOLOŠKO PODPORO OB EPIDEMIJI COVID-19
 
Društvo psihologov Slovenije v partnerstvu z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in v sodelovanju s Slovensko krovno zvezo za psihoterapijo, Združenjem zakonskih in družinskih terapevtov in Združenjem psihiatrov pri Slovenskem zdravniškem društvu vzpostavlja telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19 za prebivalstvo 041 443 443.
Telefon je namenjen za krajše pogovore in bo obratoval vsak dan:
–           med delavniki: od 16. do 24. ure,
–           sobota in nedelja: od 12. do 24. ure.
V času, ko telefon za psihološko podporo ne deluje, so na voljo tudi drugi viri pomoči, ki so zbrani na:
Storitev klicnega centra je društvu doniralo podjetje Telekom Slovenije.
 
 
  
NAVODILA NIJZ ZA VSTOP SLOVENSKIH IN TUJIH DRŽAVLJANOV V SLOVENIJO NA MEJNIH PREHODIH IN KONTROLNIH TOČKAH
 
Nacionalni inštitut za javno zdravje je izdal navodila za vstop slovenskih in tujih državljanov v Slovenijo na mejnih prehodih in kontrolnih točkah, saj je za zdrave osebe zaradi morebitne okužbe z novim koronavirusom odrejena karantena, za osebe z bolezenskimi znaki okužbe z novim koronavirusom pa izolacija.
_______________________________________________________________________

Občina Lukovica še naprej zagotavlja neprekinjeno izvajanje obveznih gospodarskih javnih služb v njeni pristojnosti (oskrba s pitno vodo, odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda, odvoz komunalnih odpadkov). Zagotavlja tudi neprekinjeno obvezno javno zdravstveno službo preko ZD Domžale ter javno gasilsko službo.
Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje so na območju občine Lukovica od 30. marca 2020 dalje prijavljeni štirje (4) primeri bolezni koronavirusa COVID-19.
V občini Lukovica ves čas spremljamo stanje in razmere glede epidemije COVID-19 in izvajamo ukrepe, v skladu z navodili pristojnih ministrstev in Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije.
Vse občane in občanke resnično prosimo, da dosledno upoštevajo navodila Ministrstva za zdravje in Nacionalnega instituta za javno zdravje pri izvajanju samozaščitnih ukrepov, s čimer bodo na najboljši možni način prispevali k upočasnitvi širjenja virusa. Dodatno še prosimo, da se v čim večji možni meri zadržujete doma ter se izogibate območjem z veliko ljudmi. Ponovno vas naprošamo, da ne prihajate v Zdravstveni dom Domžale, če res ni nujno.
Ob tej priložnosti se Občina Lukovica skupaj s Štabom Civilne zaščite Občine Lukovica zahvaljuje vsem občankam in občanom, da vestno spoštujete vse vladne ukrepe.
 
Ostanite zdravi, ostanite DOMA!

_____________________________________________________________________________________________________________________
Več informacij:
NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE:
 
 
ZDRAVSTVENI DOM DOMŽALE: 01 724 52 77, brezplačna telefonska številka: 080 14 04
 
ZD Domžale: 041 410 238, vsak dan od ponedeljka do petka, od 9. do 13. ure in od 18. do 19. ure, nudenje psihosocialne pomoči
 
 
CENTER ZA SOCIALNO DELO OSREDNJA SLOVENIJA VZHOD, ENOTA DOMŽALE:
01 724 63 70, v poslovnem času pon., tor., čet. od 8. do 15. ure, v sre. od 8. do 17. ure in v pet. od 8. do 13. ure, nudenje psihosocialne pomoči
 
 
DRUŠTVO PSIHOLOGOV SLOVENIJE:
041 443 443, vsak dan, med delavniki: od 16. do 24. ure, sobota in nedelja: od 12. do 24. ure, za psihološko podporo.
 
 
OSREDNJE SPLETIŠČE REPUBLIKE SLOVENIJE :
 
 
OBČINA LUKOVICA:
01 729 63 00, vsak dan od 8. do 20. ure, zagotavljanje osnovnih življenjskih potrebščin, zdravil in drugih nujnih zadev, za vse obolele, nemočne ali starejše občane, brez pomoči svojcev, bližnjih ali sosedov, ki bi potrebovali pomoč.
 
 
JKP PRODNIK d.o.o.
KAM Z OKUŽENIMI ODPADKI?
GENERALNA POLICIJSKA UPRAVA:
info.koronavirus@policija.si, za vprašanja občanov glede omejitve gibanja in podobno.
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here