Dobrodelni marec Študentskega kluba Kamnik

0
1575

Obdobje, ki ga je zaznamovala pandemija, je še posebej težko, saj smo se in se še vedno soočamo s situacijo, ki nam je nova in za mnoge precej neprijetna na različnih področjih. Spopadanje z epidemijo je poleg drugih projektov prizadelo tudi naš tradicionalni projekt Dobrodelni marec. Čeprav je bil začetek lanskega projekta, ki smo ga začeli s pohodi na Sv. Primoža, kjer smo podrli rekord zbranih prispevkov (namenili smo jih GRS Kamnik) resnično obetaven, smo morali vse načrte in dogodke zaradi epidemije koronavirusa prekiniti in prestaviti.

Vse upe smo polagali na letošnje leto 2021, žal pa smo se morali tudi letos sprijazniti s situacijo in dogodke prilagoditi trenutnemu stanju. Dobrodelni marec 2021 bo letos potekal v nekoliko drugačni obliki, a namen projekta ostaja še vedno enak – skupaj zmoremo več. Na klubu se zavedamo, da je letos zaradi razmer pomoči potrebnih še več ljudi kot leta poprej, zato je bila odločitev za prejemnike letos še posebej težka. Po tehtnem premisleku smo se odločili, da bomo pomagali nekaj socialno ogroženim družinam z osnovnošolskimi otroki, ki se zelo težko prebijajo iz meseca v mesec, situacija pa jim nikakor ne prizanaša. Upamo, da jim bomo z dobrodelnimi prispevki vsaj malo olajšali finančno situacijo in jim narisali nasmeh na obraz.

Kako lahko pomagate?

Čez celoten mesec marec bo potekala SMS kampanja s ključno besedo MAREC5 na številko 1919, preko katere boste lahko s poslanim sporočilom prispevali 5 evrov za družine, ki resnično potrebujejo našo pomoč. Kot smo že omenili, bo Dobrodelni marec potekal v drugačni obliki, to pa še ne pomeni, da bomo prekinili našo tradicijo. Tudi letos boste lahko med 13. 3. in 28. 3. odšli na pohod na Sv. Primoža, tako naredili nekaj dobrega zase, hkrati pa izkazali podporo našemu projektu. Da bo pot bolj zanimiva in hitreje minila, vas bodo na poti spremljale table z opisom in namenom samega projekta, s pozitivnimi sporočili in različnimi nalogami. Letos ne bomo zbirali podpisov, zato vas vabimo, da svoj obisk na dobrodelnih pohodih delite na družbenih omrežjih s #dobrodelnimarec, @dobrodelnimarec in @studentski_klub_kamnik.

Poleg dobrodelnih pohodov bomo v sklopu Dobrodelnega marca organizirali še online kviz, ki bo potekal 26. 3. na naši Facebook strani, sodelujete pa lahko vi, vaša družina, prijatelji in znanci. K dobrodelnosti bomo pozvali tudi udeležence naših vsakomesečnih potopisnih predavanj, ki bosta potekali 8. 3. in 22. 3. preko Facebook live prenosa. Lepo vas vabimo k ogledu.

Verjamemo, da bomo tudi letos združili moči in stopili skupaj ter ponovno dokazali, da znamo premagati vse ovire, ker skupaj zmoremo več!

Besedilo in fotografija: Doris Jeretina, Študentski klub Kamnik

Oglasno sporočilo