Z Mariborom 7. junija!

0
1332

Nogometna zveza Slovenije je pravkar sporočila, da se bo domače prvenstvo nadaljevalo v začetku naslednjega meseca! Ligaški dvoboji se po sproščanju ukrepov tako vračajo 5., 6. in 7. junija, ko bosta 26. krog Prve lige Telekom Slovenije sklenila Domžale in Maribor.

Od zadnje prvenstvene preizkušnje sta zaradi koronavirusa in dolgotrajne karantene minila že več kot dva meseca, spodbudni vrnitvi v trenažni proces, pa je sledila tudi odlična novica o nadaljevanju Prve lige TS.

NZS bo celoten koledar tekmovanja potrdila na izvršnem odboru v prihodnjem tednu, poleg prvoligaškega tekmovanja pa se na sceno vračajo tudi zaključni boji Pokala Slovenije. Polfinalni tekmi bosta na sporedu 9. in 10. junija, finale pa 24. junija, vsa srečanja pa bodo odigrana v Nacionalnem nogometnem centru Brdo.

Prva tekma 26. kroga bo v petek, 5. junija, ko se bosta pomerila Aluminij in Mura. Prav tako v petek sledi še derbi med Celjem in velenjskim Rudarjem, prvi sobotni obračun pa bosta odigrala Tabor Sežana in Olimpija. V nedeljo bo Bravo gostil Triglav iz Kranja, ob 20.30 pa se bodo rumeni bojevniki na domačem igrišču pomerili z Mariborčani.

Nogometna zveza Slovenije za povratek klubskih tekmovanj predvideva izpolnjevanje vseh ukrepov v povezavi s preprečevanjem okužbe s COVID-19, do pričetka pa bo v sodelovanju z NIJZ izdelan tudi protokol za izvedbo tekmovanja v trenutnih razmerah.

Besedilo: Nejc Berce/NZS
Foto: Nejc Berce

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here