Kronika policijske postaje Domžale (od 25.5. do 31.5.2020)

0
999

25. 5. 2020
TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti  so  bili  obveščeni  o tatvini kolesa z motorjem. Policisti so z zbiranjem  obvestil  od  oškodovanca  ugotovili,  da je storilec preko noči odtujil  kolo z motorjem znamke TOMOS FLEXER, št. šasije ZZ1A24DAA00C69990, srebrne in lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 5. 2020
TATVINA ALKOHOLNE PIJAČE IZ TRGOVINE

Policisti  so  bili obveščeni o tatvini alkoholne pijače iz trgovine 18. 5. 2020 in 23. 5. 2020 v skupni vrednosti okoli 130 EUR. Policisti z zbiranjem obvestil  nadaljujejo  in bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

25. 5. 2020
PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Policisti   so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči.  Na  kraju  je  bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila znamke MAN bele barve v križišču v   bližini  čistilne  naprave   Domžale  odvzel  prednost  vozniku  osebne avtomobila  in  trčil  vanj,  po trčenju pa s kraja odpeljal ne da bi nudil podatke oškodovancu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5.  2020
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno  je  bilo, da sta bila v prometni nesreči udeleženi dve vozili. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja prometne signalizacije – talnih  označb  enega  izmed  udeležencev. V prometni nesreči se je telesno poškodoval  voznik  –  povzročitelj,  zdravniško  pomoč  pa  je  iskal sam. Policisti  so povzročitelju zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali
plačilni nalog.

26. 5.  2020
POŠKODOVANJE VOZILA

Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila. Policisti so z zbiranjem obvestil  ugotovili,  da  je  do  vozila,  v  katerem sta sedeli dve osebi, pristopil  moški,  kateri  je odšel do zadnjega dela vozila, kjer je z roko odtrgal  zadnji  brisalec ter odtrgal registrsko tablico skupaj z okvirjem. Registrsko  tablico  in  brisalec je pustil na kraju ter kraj zapustil. Pri
tem  je  nastala  materialna  škoda  za okoli 200 EUR. Kasneje je bil moški izsleden.

26. 5. 2020
VLOM V AVTOMOBIL

Policisti  so  bili  obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  vlomil  v  vozilo,  na način da je z neznanim primernim predmetom razbil zadnje desno steklo vozila ter tako prišel v notranjost iz katere je nato  odtujil  športno  torbo  z športno opremo in torbo z dokumentacijo in listinami.  S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 550 EUR. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 5.  2020
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik vozila in  pešec.  Do  prometne  nesreče je prišlo zaradi nepravilne vožnje mimo s strani voznika vozila. V prometni nesreči se je pešec telesno poškodoval in je  bil  s  kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Policisti so povzročitelju zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

28. 5. 2020
TATVINA IZ ODKLENJENEGA VOZILA

Policisti  so  bili obveščeni o tatvini iz odklenjenega vozila. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  neznani  storilec v večernem času neovirano pristopil do parkiranega  in  odklenjenega  osebnega  vozila  ter iz notranjosti odtujil dokument  lastnika ter kontaktni ključ drugega tovornega vozila. Pri tem je nastala  materialna  škoda za okoli 150 EUR. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

28. 5. 2020
TATVINA PARFUMOV IZ TRGOVINE

Policisti  so bili obveščeni o tatvini parfumov iz trgovine dne 26. 5. 2020 v skupni vrednosti 1.181 EUR. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo po zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

29. 5. 2020
ZATAJITEV DENARJA NA BANKOMATU

Policisti  so  bili obveščeni, da je storilec iz reže bankomata nameščenega na  stavbi  Mercator centra v Domžalah vzel denar, katerega je po dvigu tam pozabil  občan.  Po  zbranih  obvestilih  bodo  policisti zoper storilca na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

30. 5. 2020
TATVINA KOLESA

Policisti  so  bili obveščeni o tatvini koles. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno,  da  je  storilec  preko  noči  odtujil dve kolesi in lastnika oškodoval  za  okoli  300  eur.  Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 5. 2020
VLOM V AVTOMAT S PIJAČO

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v avtomat s pijačo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  storilec  na vzvod skozi vrata vlomil v kontejner, tam pa na vzvod  vlomil  v  avtomat  s  pijačo iz katerega je pobral nekaj denarja. S tatvino  denarja  in  poškodbami  na predmetih je napravil za okoli 500 eur škode.

Prav  tako  vse  občane  obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si ) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Policisti  pri  terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj, predvsem s področja premoženjske kriminalitete (predvsem vlomi v objekte, itd). V sled navedenega  vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje  vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov,  itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb,  ki  pod  različnimi  pretvezami  zbirajo  različne  predmete oziroma sredstva  (ali  pa  ponujajo  različne  usluge  –  električarske  storitve, dimnikarske  storitve,  odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi  do  tovrstnih  oblik  kaznivih  ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato  izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo