Sedi, pet!

0
936

Gostujoča tekma 34. kola Prve lige Telekom Slovenije se je zaključila z izjemno zmago rumenih! Po zaostanku z 2:0 so varovanci Dejana Djuranovića dosegli pet zadetkov in s tem dokončno poskrbeli za miren zaključek sezone.

‘V prvem polčasu so fantje kljub zaostanku prikazali dobro igro. Žoga je lepo tekla, prišli smo v sedem ali osem lepih priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Sledila je kazen z dveh protinapadov, ki pa so bili že v prejšnjih tekmah naša rak rana. Med polčasom smo se dogovorili, da bomo nadaljevali s svojo igro, saj za povratek potrebujemo samo en zadetek. Bili smo izredno motivirani. Vedeli smo, kaj nam današnja tekma prinaša, in ko so se fantje razigrali, jih je bilo zares užitek gledati. Rezultat bi lahko bil ob koncu celo višji,” je po končanem 20. medsebojnem srečanju z Aluminijem povedal glavni trener Dejan Djuranović.

Domači nogometaši so zadeli v 15. in 17. minuti, ko je po protinapadu dvakrat uspešno meril Ante Živković, toda sledil je odgovor rumenih bojevnikov. Za petardo v mreži Aluminija so Matej Podlogar, Arnel Jakupović in Predrag Sikimić potrebovali natanko 34 minut: ”V drugem delu igre smo si želeli hitrega zadetka. Z vstopom Predraga Sikimića smo napadli centralno, saj so domači bili ravno tam najbolj ranljivi. S podajami v njihovo osrčje obrambe smo močno pritisnili in to se je izkazalo za zelo dobro potezo. Dosegli smo namreč pet lepih zadetkov, za kar je fantom potrebno čestitati.”

Novo gostovanje sledi že v nedeljo. Domžalčani se bodo ob 20.15 pomerili z Mariborčani, zaključek prvenstva pa sledi s sredinim domačim dvobojem proti Kranjčanom: ”V preostali ligaški tekmi odhajamo razbremenjeni. V Mariboru bomo poizkušali zabeležiti nove točke, z istim razmišljanjem pa se bomo lotili tudi domače tekme 36. kola, ko v Domžale prihaja Triglav, ki mora v dodatne kvalifikacije. Verjamem, da bodo igralci znova razpoloženi. Z dobrima predstavama si želimo potrditi, da sodimo višje na lestvici in sezono zaključiti na pravi način ter se obenem v miru ozirali proti naslednji,” je po četrti zmagi na klopi rumene družine zaključil Djuranović.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo