Novinec v obrambni vrsti je Tibor Gorenc Stankovič

0
1389

Nogometni klub Domžale bo v novi sezoni nastopal v spremenjeni obrambni zasedbi, katere član bo tudi 20-letni Tibor Gorenc Stankovič! Domači produkt je sodelovanje s klubom sklenil do leta 2022.

Tibor je celotno otroštvo preživel v domačih Domžalah, član kluba pa je bil vse od šestega leta. Visokorasli osrednji branilec je v dresu mlajših selekcij MNC Domžale vpisal več kot 100 nastopov, zbral pa je tudi 7 zadetkov in se razveselil kadetskega državnega ter mladinskega pokalnega naslova. Leta 2018 je sledil odhod v bližnji NK Roltek Dob, v skupno dveh sezonah 2. slovenske nogometne lige pa je Tibor odigral 34 uradnih tekem. Ekipi Dejana Djuranovića se je priključil v začetku priprav na novo sezono, uspešno dokazovanje na treningih pa je bilo nagrajeno s prvo profesionalno pogodbo v karieri.

Mladi novinec je ob vrnitvi v matični klub dejal: “Občutki so odlični! Zelo sem vesel, da sem se uspel prebiti v prvo ekipo Domžal. Gre za potrditev dosedanjega truda, vendar obenem se zavedam, da je pred mano še veliko dela in odrekanja. S klubom sem povezan že celotno življenje, zato je igranje v članskem moštvu še toliko večja čast in izjemen dosežek. Ob tej priložnosti bi se rad vodstvu in trenerju zahvalil za ponujeno priložnost, ki jo bom poizkušal maksimalno izkoristiti.”

Nadaljeval je: “Zadnji dve leti sem nastopal v 2. SNL, kjer sem pridobil številne izkušnje, ki mi bodo v Domžalah prišle še kako prav. S strani novih soigralcev sem prejel topel sprejem, ker pa številne poznam že od prej, s tem nisem imel veliko težav. Vzdušje v ekipi je od prvega dne dalje fantastičino in vsi že komaj čakamo na začetek prvenstva.”

V preteklosti je član Domžal bil tudi Tiborjev starejši brat Jon Gorenc Stankovič, ki se je leta 2014 odpravil k nemški Borussiji iz Dortumnda. Po dveh sezonah je sledil odhod v Anglijo, kjer je Jon branil barve nekdanjega Premierligaša Huddersfielda, nedavno pa je sedaj 24-letni branilec postal član avstrijskega Sturm Graza: “Zagotovo mi bo na prvoligaški poti pomagal tudi brat, ki je svojo profesionalno kariero začel prav v tem klubu. V prihodnje bova zaradi tega zagotovo še bolj redno v stikih kot doslej, saj bom vsako priložnosti izkoristil za posvetovanje glede številnih podrobnosti. Lepo bi bilo iti po njegovih stopinjah, vendar hkrati je potrebno priznati, da bo za to potrebno še veliko treninga,” je povedal Tibor Gorenc Stankovič, ki bo v rumenem dresu nastopal s številko 27.

Besedilo in foto: Nejc Berce

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here