“Z zasluženo zmago smo zelo zadovoljni”

0
1141

V tretje gre rado! Rumeni bojevniki so na gostovanju v Celju prišli do prve zmage v novi tekmovalni sezoni. Mrežo državnih prvakov sta v prvem polčasu zatresla Matej Podlogar in Dario Kolobarić, ki je zadel še na tretji zaporedni tekmi! Mladi napadalec je za prvih pet golov v Prvi ligi potreboval 467. minut, torej gol na tekmo.

Glavni strateg Dejan Djuranović je v primerjavi z zadnjo tekmo pred odhodom na reprezentančni premor v začetni enajsterici opravil samo eno spremembo. Lažje poškodovanega napadalca Predraga Sikimića je zamenjal vezist Zeni Husmani. Slednji je po tekmi v 3. kola Prve lige TS dejal: “Šlo je za zelo dinamično tekmo z velikim številom priložnosti. Mislim, da smo v srečanje z aktualnim prvakom vstopili zelo dobro in hitro izkoristili priložnosti, v katerih smo se znašli, bi pa lahko brez težav dosegli še kakšen zadetek več. Z zasluženo zmago smo ob koncu seveda zelo zadovoljni. Gre za prvo v sezoni, zato so te tri točke še toliko pomembnejše.”

Zeni Husmani

Domžalčani so si na Stadionu Z’dežele tekom celotnih devetdeset minut ustvarili veliko lepih priložnosti, toda zadetka v prvem delu igre, natančneje 25. in 28. minute, sta ob koncu bila dovolj za zmago: “Na uvodnih dveh prvenstvenih tekmah se je poznalo, da je za nami obdobje brez odigranega dvoboja, toda iz dneva v dan se dvigamo in prihajamo v želeno formo. Moštvo je v primerjavi s preteklim tekmovalnim letom precej pomlajeno, po lanski zahtevni sezoni pa se nadejam, da bomo v prihodnje nadaljevali v takšni zmagovalni podobi, kot smo jo prikazali tokrat.”

Naslednji izziv bo na sporedu že med tednom, ko bodo nogometaši Domžal v okviru pokalnega tekmovanja gostovali pri Ilriji: “V sredo bomo zaigrali v pokalnem tekmovanju, ki je vselej zahtevno. Časa za regeneracijo in pripravo ni veliko, vendar je po zasluženi zmagi zagotovo lažje pričakovati naslednjo tekmo. Najprej se moramo dobro spočiti, dvoboj 1. kola z Ilirijo pa oddelati na najboljši možen način. Naše pokalne ambicije so visoke, zato se moramo temu primerno tudi predstaviti na igrišču,” je sklenil 29-letni Zeni Husmani.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here