Kronika Policijske postaje Kamnik (od 12.10. do 17.10.2020)

0
675

12.10.2020
INTERVENCIJA
Policisti so v Šmarci obravnavali intervencijo, kjer je kršiteljica vpila, žalila in se nedostojno vedla do bivšega partnerja. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

REALIZIRANA PRIVEDBA NA SODIŠČE
Policisti so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Ljubljana realizirali odredbo za privedbo zoper osebo, ki se ni sama zglasila na sodišče in ni prevzemala pošte. Beleženo v poročilo.

13.10.2020
PONAREJEN BANKOVEC
Policisti smo bili s strani zaposlene na Delavski hranilnici obveščeni o ponarejenem bankovcu za 50 eur, katerega je izločila med štetjem dnevnega izkupička neke firme. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

POVOZIL SRNO
S strani občana smo bili obveščeni, da je v naselju Podgorje povozil srno in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne
nesreče.

14.10.2020
PROMETNA NESREČA
V Žejah se je zgodila prometne nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznice, katera je trčila v drog javne razsvetljave, sopotnica v vozilu pa je zadobila lahke telesne poškodbe. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je zet nedostojno vedel, žalil z neprimernimi besedami in vpil na prijaviteljico. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

15.10.2020
TATVINA DENARNICE
Neznani storilec je v trgovini Mercator izkoristil priložnost in iz jopice, ki je bila na klopci odtujil denarnico z dokumenti in večjo vsoto denarja. Sledi pregled varnostnih kamer, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
Pri trgovini se je zgodila prometna nesreča s pobegom, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom, trčil v parkirano vozilo prijaviteljice in s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke. Sled zbiranje obvestil v zvezi izsleditve voznika in pa ustrezen ukrep.

16.10.2020
PROMETNA NESREČA
Na Perovem v križišču za industrijsko cono, se je zgodila prometna nesreča med voznikom osebnega vozila in motorista, ki je odvzel prednost in vozil pod vplivom alkohola in je na kraju zadobil hude telesne poškodbe in je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na urgentni blok kliničnega centra. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG MLINČKA Z NN SNOVJO
V Kamniku sta imela policista v postopku občana, ki mu je bil zasežen kovinski mlinček z neznano snovjo zeleno-rjave barve rastlinskega izvora in neznano snov zeleno-rjave barve rastlinskega izvora v PVC foliji, za katero se sumi, da gre za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v lokalu, v katerem so se nahajali gostje in zaposlena. Sledi plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru v zvezi prekoračitve obratovalnega časa lokala pa sledi predlog pristojnemu inšpektoratu.

17.10.2020
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBANMI
V Volčjem Potoku je prišlo do prometne nesreče z udeležbo motorista. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za samo udeležbo motorista, ki je vozil motorno kolo iz smeri Radomelj proti Kamniku. Motorist je zaradi prehitre vožnje izgubil oblast nad motorje in padel po vozišču ter se huje telesno poškodoval. Ogled in obravnavo prometne nesreče so vodili policisti iz PPP Ljubljana.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo