Dom kulture Kamnik je pomemben akter na področju kulture v Sloveniji

0
1767

Dom kulture Kamnik bo 20. in 21. marca gostil redno letno skupščino Združenja kulturnih domov in ustanov Slovenije KUDUS. Gre za krovno organizacijo, v katero je vključenih 37 kulturnih ustanov po Sloveniji, in cilj katere je medsebojno sodelovanje, zaščita skupnih interesov ter izmenjava dobrih praks. Člani Združenja skupaj letno organizirajo preko 10.000 kulturnih dogodkov, ki se jih udeleži preko 1.500.000 obiskovalcev.

Tovrstna skupna srečanja predvidoma potekajo enkrat na leto, lani so podobno srečanje gostile Dolenjske Toplice. Skupščine so zaprte za javnost, letošnja pa bo pomembna tudi zato, ker bodo predstavniki ustanov volili novo vodstvo Združenja. Dom kulture Kamnik je sicer član Združenja kulturnih domov in ustanov Slovenije že nekaj let, od leta 2017 dalje pa pod okriljem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

»Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki upravljamo z Domom kulture Kamnik, smo zelo veseli priložnosti, ki jih takšno gostovanje ponuja,« je ob tem dejal direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in dodal: »Vesel sem, da si je Združenje kulturnih domov in ustanov Slovenije za organizacijo letošnje redne letne skupščine izbralo Kamnik, biser pod Alpami, in vodstvu Združenja se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Takšno zaupanje pa kaže, da je Dom kulture Kamnik pomemben akter na področju kulture v Sloveniji.«

Na Zavodu pa bodo priložnost izkoristili tudi za promocijo Kamnika kot turistične destinacije. Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je tako za udeležence letne skupščine zakupil Hotel MD Kamnik v središču mesta ter organiziral turistično vodenje po središču mesta, ogled pivovarne ter atraktivno vodenje po industrijski dediščini. »Organizacija tega dogodka je primer dobrega sodelovanja med sektorjem kulture in turizma znotraj Zavoda, česar si v bodoče želim še več,« še dodaja dr. Tomaž Simetinger.

Samo Trtnik

Oglasno sporočilo