Kronika policijske postaje Domžale (od 7.12. do 13.12.2020)

0
1055

7.  12.  2020
ZASEG  PREPOVEDANE  DROGE IN KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH 
BOLEZNIH
Policisti  so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane  droge,  prav  tako  pa  je bila v postopku ugotovljena kršitev Zakon  o  nalezljivih  boleznih  saj  je  oseba kljub prepovedi prešla mejo občine  stalnega  prebivališča.  Policisti  bodo  zoper  osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

8. 12. 2020
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo,  da  so  neznani  storilci  v  trgovini  izvršili  tatvino  več  vrst prehrambenih izdelkov in s tem podjetje oškodovali za 548,75 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 12. 2020
VLOM V PLINOHRAM
Policisti so bili obveščeni o vlomu v plinohram. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec s primernim orodjem na vzvod odlomil ključavnico obešanko na  vhodnih  vratih  plinohrama  in  na  navedeni  način  prišel  v njegovo notranjost.  Iz notranjosti je nato odtujil 14 polnih plinskih jeklenk in z opisanim  podjetje  oškodoval  za  615,90  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 12. 2020
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili,  da  je  le tega vozil osebni avtomobil pod vplivom prepovedanih drog.  Policisti  so  vozniku  odredili  strokovni  pregled, katerega pa je voznik  odklonil.  Zaradi  navedenega  so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo  vozniško  dovoljenje  in  ga  bodo  skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

11. 12. 2020
POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti  so bili obveščeni o poskusu vloma v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da  je  neznani  storilec  z  neznanim  primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti  sprednja  desna vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil,  ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. S  tem  dejanjem  je na vozilu nastala materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 12. 2020
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  so  imeli  v  postopku  voznika tovornega vozila, za katerega so ugotovili,  da  je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti  vozniku  začasno  odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13. 12. 2020
KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU IN KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH
BOLEZNIH
Policisti  so bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo,  da  je kršitelj brez zaščitne maske želel vstopiti v prodajalno, kar pa  mu  varnostnik  ni  dovolil.  Kršitelj  je  nato varnostnika odrinil in vstopil  v prodajano, nato pa se pričel dreti na varnostnika in uslužbenca. Ob  prihodu  policistov  na  kraj se je nedostojno vedel tudi do policisti, zaradi česar so policisti na kraju kršitelju izdali plačilni nalog.

13. 12. 2020
TATVINA DELOV IZ ZAPUŠČENEGA VOZILA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini avtomobilskih delov iz zapuščenega vozila.  Na kraju je bilo ugotovljeno da so trije osumljenci iz parkiranega zapuščenega  vozila  odtujili  akumulator  in del izpušne cevi in se nato s kraja  odpeljali,   Naknadno  so  bili s strani policistov izsledeni. S tem dejanjem   so  oškodovali  lastnika  vozila  za  okoli  50  EUR.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper osumljence podajo kazensko ovadbo
na pristojno sodišče.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti  so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih  mask,  prehajanje  med  občinami,  kršitev  omejitev  gibanja in zbiranja…), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh!!!)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19,
ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00, ter v sobotah, nedeljah in med prazniki med 8.00 in 12.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo