Peregrinov sejem v Lukovici

0
3547

Turistično olepševalno društvo Brdo-Lukovica je tudi letos na praznični dan pripravilo Peregrinov sejem, ki je tokrat privabil številne obiskovalce.

Poleg že znane pestre ponudbe domačih izdelkov, so  organizatorji k sodelovanju povabili še ponudnike turističnih storitev v Črnem grabnu. A to še ni vse, ker je začetek sezone del na vrtu in so številni ponudniki ponujali različne sadike, so se odločili, da k sodelovanju povabijo Mišo Pušenjak specialistko za zelenjadarstvo in okrasne rastline, kajti dober nasvet je zlata vreden. In, če bo letos uspešnost domačega gojenja rastlin in bujnost cvetlic večja,  je bil  odločitev prava. A tudi drugače so nasveti kako saditi, sejati, gnojiti  in negovati vedno dobrodošli, saj veste tisto: več glav, več ve.  

Sicer že znano ponudbo številnih domačih dobrot kmetij iz Črnega grabna, tudi nosilcev blagovne znamke Zakladi Črni graben so dopolnili še prodajalci od drugod, ter tako skupaj z suho robo, ki na sejmu ne sme manjkati, ponudbo še povečali.

Svoja dela je na ogled postavil tudi kipar, sicer upokojeni učitelj Janez Jarc Žan in imeli smo kaj videti.

Lepo vreme je tokrat šlo na roko organizatorju Turistično olepševalnemu društvu Brdo Lukovica, saj je število obiskovalcev v veliki meri  odvisno od  vremena in ponudbe in tako enega kot drugega  je bilo na tokrat na Peregrinovem sejmu v centru Lukovice v izobilju.

DJD 

    

Oglasno sporočilo