Podražitev cen vrtcev v Občini Domžale je bila nepotrebna!

0
1242

Dvig cen storitev v vrtcih, odločitev, ki jo je sprejelo 14 občinskih svetnikov in svetnic, 8 se jih je vzdržalo in trije SMO BILI PROTI!

Domžalska občinska uprava vedno preko medijev zelo prefinjeno prenese krivdo višanja cen na celoten Občinski svet.
S svojim načinom bo davkoplačevalcem namenila prav posebno novoletno darilo z udarcem po njihovih žepih, saj je minimalna “večina” 14 svetnikov in svetnic LTD in SDS glasovala za zvišanje oskrbe otrok v vrtcih.
Še bolj nesramno pa je, da so podražitev pravzaprav izsilili z besedami, češ, da bodo otroci v primeru ne zvišanja cen imeli slabšo oskrbo in da bo eden izmed vrtcev (privatni) celo insolventen.
Predstavniki vrtcev so vzrok zvišanja cen njihovih storitev iskali tudi v višanju plač, višji porabi razkužilnih sredstev, nakupu igrač… (?)
Pravzaprav je ta dvig cen sramotno dejanje, še posebej v času, ko se ljudje otepamo virusa in denarnih težav. Številne družine se soočajo z enormnim izpadom dohodka, dvigom cen, na kar smo Zeleni Slovenije- Občinski odbor Občine Domžale tudi na sami seji opozorili, saj je to je popolna kopija leta 2019, zato najverjetneje lahko pričakujemo še podražitev komunale in nege na domu, katero imamo že tako 2 x višjo (Kamnik 3,50€/uporabnika, Ljubljana 4,80€/uporabnika, DOMŽALE 9,80€/uporabnika!?
Bodo tudi takrat zviševali cene storitev z izgovori?

Občina Domžale,
če ste že priviligirani, vrnite, prosim, nekaj družbi, ne pobirajte le davkov in ne ponujajte le podražitev!

V Šparti ni (bilo) prostora za nežnost in čustvenost pred njenim padcem. A Slovenija in Domžale niso Šparta, zato Zeleni Slovenije pozivamo občinsko upravo in Občinski svet Občine Domžale, da na prvi naslednji seji občinskega sveta v letu 2021 zniža cene vrtcev, nege na domu in komunalnih storitev ter poskrbi, da slogan »prostor zadovoljnih ljudi v Domžalah« ne bo krasil le reklamnih objav.

Gregor Horvatič,
Zeleni Slovenije

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here