Kronika policijske postaje Domžale (od 29.12. do 3.1.2021)

0
674

29.12.2020
VLOM V SKLADIŠČE PRI TRGOVINI

Policisti  so bili seznanjeni o vlomu v skladišče pri trgovini. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  neznani  storilec  neovirano  pristopil  do  zamreženega  skladišča ter s primernim orodjem na vzvod zakrivil mrežasta kovinska vrata in tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino šestih poln jeklenk plina  za  gospodinjstvo.  S  tem  dejanjem je oškodoval pravno podjetje za 253,47 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.12.2020
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI

Policisti  so  bili  seznanjeni  o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  voznica osebnega vozila trčila v kolesarja, zaradi  izsiljevanja  prednosti  kolesarja.  Sama ga je nato odpeljala v ZD Domžale,  od  koder  je bil kolesar nato odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobil lahke telesne poškodbe. Policisti bodo zoper mladoletnega kolesarja napisali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

29.12.2020
POSKUS VLOMA V KOMBI

Policisti  so bili seznanjeni o poskusu vloma v kombi. Ugotovljeno je bilo, da  je  neznani  storilec  s  primernim  orodjem  na  vzvod poskušal odpret voznikova  vrata,  kar  pa  mu  ni  uspelo in je od dejanja odstopil. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 800 ER. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.12.2020
TATVINA OSEBNEGA VOZILA

Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da  je  neznani  storilec  najverjetneje  z  razbiranjem  stekla  prišel  v notranjost  vozila, ga spravil v pogon in odpeljal s kraja. Vrednost vozila je okoli 9000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.12.2020
VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA  IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA 
DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili,  da  je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti  vozniku  začasno  odvzeli njegovo vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

31.12.2020
TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISE

Policisti  smo  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva  na bencinskem servisu. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je neznani storilec v vozilo na katerem je imel nameščene  ukradene registrske tablice, natočil za okoli 45l goriva in nato kraj zapustil, ne da bi gorivo plačal. Policisti nadaljuje z delom.

03.01.2021
SPROŽEN ZEMELJSKI PLAZ NA OBMOČJU TROJAN
Policisti  smo  bili  obveščeni  o  sprožitvi manjšega zemeljskega plazu na območju Trojan. Na kraju je  bilo ugotovljeno, da se je zaradi razmočenosti odtrgal manjši del betonske nabrežine ob robu regionalne ceste, vendar plaz ni  splazil na vozišče, saj ga je zaustavil jarek ob robu vozišča.  Plaz je bil  saniran in zavarovan s strani delavcev cestnega podjetja Novo Mesto in lastnika  parcele.   Materialna škoda na državni infrastrukturi ni nastala,
promet pa poteka normalno.

03.01.2021
TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti  smo  bili  obveščeni o tatvini registrske tablice iz parkiranega osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času med 29.12.2020  in  01.01.2021  izkoristil odsotnost lastnika in iz parkiranega vozila  odtujil  prednjo registrsko tablico. Materialna škoda znaša 20 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti  so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih  mask,  prehajanje  med  občinami,  kršitev  omejitev  gibanja in zbiranja…), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh!!!)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19,
ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo