Kronika Policijske postaje Kamnik (od 28.12. do 3.1.2021)

0
640

28. 12. 2020
PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠKE
Na Mestni ulici Bakovnik se je zgodila prometna nesreča z udeležbo peške. Peška je zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici izdan plačilni nalog, zaradi izsiljevanja na prehodu za pešce po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v postopku osebo, kateri so na podlagi 52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegli ALU folijo z neznano prašnato snov bele barve. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Varnostnik v nakupovalnem centru Supernova je na bankomatu v omenjenem centru našel denar in sicer bukovec za 50 evrov ter dva bankovca za 20 evrov. Napisan zapisnik o najdenih stvareh in v kolikor se ne najde lastnik denarja, sledi hramba denarja.

ZASEG VOZILA
Policista sta imela na Tomšičevi ulici v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

KAZNIVO DEJANJE POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI IN ZLORABE JAVNIH SREDSTEV
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti in zloraba javnih sredstev. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA DVEH KOLES
Neznani storilec je na Perkovi ulici izvršil tatvino dveh ženskih mestnih koles (balance črno-srebrne barve in nn znamka črne barve). Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POVOZILA SRNO
S strani občanke smo bili obveščeni, da je na Kozjaku trčil v divjad in poškodovala vozilo. Voznica je izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Izdano ji je bilo obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. Prav tako je bila o dogodku obveščena LD Tuhinj.

TATVINA PLINSKIH JEKLENK
Neznani storilec je pred trgovino Srednja vas izvršil tatvino plinskih jeklenk. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli v večernem času v Nevljah v postopku osebo, kateri so na podlagi 52.člena ZNPPol in proti Potrdilu o zasegu, zasegli PVC samozapiralno vrečko z neznano snovjo rastlinskega izvora, zeleno-rjave barve. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

29. 12. 2020
ZAPARKIRAN DOVOZ V KAMNIŠKI BISTRICI
Policisti so bili napoteni v Kamniško Bistrico, zaradi zaparkiranega dovoz do koče v Kamniški Bistrici. Na kraju je bil lastniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

PROMETNA NESREČA
Na parkirišču trgovine Eurospin se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

INTERVENCIJA V ČRNI PRI KAMNIKU
Policisti so v naselju Črna pri Kamniku obravnavali intervencijo, kjer sta se sprla zakonca. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

KAZNIVO DEJANJE ZALEZOVANJA IN GROŽNJE
Policisti so obravnavali kaznivo zalezovanja in grožnje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

30. 12. 2020
TATVINA DENARJA
Neznani storilec je v domu starejših občanov v Kamniku izvršil tatvino denarja in vaze. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠKE
Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Kamniku se je zgodila prometna nesreča z udeležbo peške. Peška je zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročiteljici izdan plačilni nalog, zaradi nepravilnega premika z osebni avtomobilom Zakonu o pravilih cestnega prometa.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policisti so imeli na ŽP, Kranjski cesti v postopku osebo, kateri so proti Potrdilu o zasegu, zasegli delno pokajen cigaret z NN snovjo zeleno rjave barve. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PONAREJEN DENAR
Policisti so obravnavali ponarejen denar v Delavski hranilnici. Bankovec poslan na ekspertizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V KAMNIŠKI BISTRICI
Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila V Kamniški Bistrici in sicer je neznani voznik z neznanim vozilom pri vzvratni vožnji trčil v pravilno parkiran osebni avtomobil in s kraja nesreče odpeljal, ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.

31. 12. 2020
INTERVENCIJA V SPODNJIH STRANJAH
Policisti so v naselju Spodnje Stranje obravnavali intervencijo, kjer sta se sprla zakonca. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

1. 1. 2021
ZAGOREL ZABOJNIK
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, in sicer je neznana oseba zakurila zabojnik na Zikovi ulici. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

INTERVENCIJA NA CANKARJEVI ULICI
Policisti so v samskem domu na Cankarjevi ulici obravnavali intervencijo, kjer sta se sprla sostanovalca. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

3. 1. 2020
KAZNIVO DEJANJE GROŽENJ
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje groženj. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

OBOROŽEN ROP NA GROHARJEVI ULICI V KAMNIKU
Policisti so v Kamniku obravnavali kaznivo dejanje Rop na Groharjevi ulici. Oškodovanec kot storilci se med seboj dobro poznajo. Po vseh zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA V KAMNIKU IN PRIDRŽANJE
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer se je pijan sin do svoje mame vedel na drzen, nasilen, nesramen in žaljiv način s takšnim vedenjem pri njej povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Ker se kršitelj kljub opozorilom in ukazu policistov naj preneha s kršitvijo in se umiri, tega ni storil in ker je bilo pričakovati, da bo s
kršitvijo nadaljeval oz. je nadaljeval, je bila zoper njega odrejeno pridržanje po ZP-1 109/II. Prav tako je bil kršitelju na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo