Osrednja občinska prireditev ob 27. aprilu

0
3416
Vir: Občina Domžale; 3.maj 2015

Občina Domžale in Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Občine Domžale sta v ponedeljek, 27. aprila ob 15. uri v Domu krajanov v Žejah, pripravila osrednjo občinsko prireditev ob 27. aprilu – Dnevu upora proti okupatorju in v počastitev 70. Obletnice zmage nad nacifašizmom.

Osrednja občinska prireditev ob 27. aprilu – Dnevu upora proti okupatorju in v počastitev 70. obletnice zmage nad nacifašizmom

V letošnjem letu praznujemo 70. obletnico zmage nad nacifašizmom, ki je obenem praznovanje osvoboditve in miru, namenjeno vsem državljankam in državljanom Slovenije.

Navzoče je najprej pozdravila Marija Majhenič, predsednica Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Občine Domžale, slavnostna govornica pa je bila mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale. Proslave se je udeležila tudi podžupanja Občine Domžale, mag. Jana Miklavčič, poslanec v državnem zboru, Kamal Izidor Shaker, častni občani, občinske svetnice in svetniki in številni ostali gostje.

Ob prazniku narodnoosvobodilnega boja je podžupanja mag. Renata Kosec povedala: »Menim da je današnji dan, dan upora proti okupatorju, eden pomembnejših državnih praznikov, saj ohranja spomin na dogodke iz narodove zgodovine, brez katerih danes ne bi stali tu na samostojnih slovenskih tleh, ponosni na naše prednike, ki so bili v primerjavi z nami za svoj blagor in za svojo domovino žrtvovati svoje življenje.« Poudarila je tudi, da so današnji časi drugačni od vojnih, toda takratne vrednote boja proti fašizmu so pomembne tako sedaj, kot v prihodnje. Za razumevanje je ljudem treba približati predvsem vrednote, ki so ljudi vodile v boj proti fašizmu tudi za ceno lastnega življenja.

»Ravno iz preteklih dogodkov bi se morali marsikaj naučiti, sporočila, ki jih je za sabo pustila kruta zgodovina pa bi nam morala dati novo energijo in navdih za boljši danes in jutri,« je še dodala podžupanja mag. Renata Kosec.

V kulturnem programu so sodelovali: Godba Domžale in dirigent Damjan Tomažin, pevka Nataša Loborec – Perovšek, Moški pevski zbor Radomlje, učenci Osnovne šole Dob, Ansambel Zajc in povezovalka programa Draga Jeretina Anžin.

Oglasno sporočilo