Poraz proti nekdanjemu evropskemu prvaku

0
2284

Kalcer Radomlje so se v generalki pred začetkom državnega prvenstva pomerili proti srbskemu prvaku Crveni Zvezdi. V Čatežu, kjer se rdeče-beli mudijo na pripravah, je v vročem poletnem popoldnevu slavila beograjska ekipa, ki je po dveh zadetkih Babunskega in enemu Račića slavila s 3-1. Za Radomljane je zadel kapetan Barukčič.

Vroče in soparno vreme je oteževalo igro, saj si do 18. minute igralci obeh ekip niso uspeli pripraviti zrelih priložnosti, pobuda pa je bila na strani rdeče-belih. V 18. minuti pa so gostje prišli do protinapada, ki ga je po povratni žogi s 15 metrov zaključil Vučičević, žoga pa je zadelaKaramatića v roko, sodnik pa je malce prestrogo dosodil najstrožjo kazen. V naslednji minuti jo je zanesljivo izvedel Babunski.

V 28. minuti je bilo vroče pred golom Vičića, potem ko je z desne strani v kazenskem prostoru silovito sprožil Stoiljković. Žoga je letela v bližnji spodnji kot vrat, a je radomeljskemu napadalcu veselje preprečila vratnica. Nekaj minut kasneje se je v priložnosti znašel še Nunić, ki je pobegnil po levi strani, po podaji Šipka pa je meril malce nenatančno. Končni rezultat prvega polčasa je v sodnikovem dodatku prvega polčasa postavil Račić,ki je zadel z glavo po predložku Babunskega z desnega kota.

V drugem polčasu so najprej zapretili rdeče-beli, v 50. minuti je s 25 metrov s prostega strela dobro meril Luković, a je bil Andrić na mestu. Dve minuti kasneje je Cerar poskusil srečo iz obrata s 15 metrov, a je zadel vratarja Stankovića.

Radomljani so znižali rezultat v 63. minuti, ko je po predložku Osmanaja s kota z glavo zadel kapetan Barukčič. Končni izid je v 65. minuti po samostojnem prodoru v kazenski prostor postavilBabunski. Velja omeniti še priložnost Nunića, ki je po dolgi podaji z lobom poskušal matirati vratarja gostov, a je žoga za nekaj centimetrov zgrešila cilj.

Kalcer Radomlje – Crvena Zvezda 1-3 (0-2)
Strelci: Barukčič 63.; Babunski 19. (11-m), 65., Račić 45.

Kalcer Radomlje: Andrić, Kumer, Zukić, Karamatić, Anđelković, Barukčič (K), Šipek, Osmanaj, Stoiljković, cerar, Nunić. Igrali so še: Jakovljević, Jazbec, Primc.
Crvena Zvezda: Vičić, (K), Parker, Račić, Milošević, Andrija Liković, Ilić, babunski, Ruiz, Joveljić, Vučičević. Igrala sta še: Stanković in Anđelković.

Oglasno sporočilo