Kronika Policijske postaje Kamnik (od 1.2. do 8.2.2021)

0
1038

1.2.2021
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI

Neznanec je z neznanim primernim orodjem na vzvod skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil bone za trgovino, denar in zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Neznani voznik je na parkirnem prostoru pri pošti na Bakovniku trčil v parkirano vozilo, ga poškodoval in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek.

INTERVENCIJA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprla in popivala lastnik penziona in delavec, ki je opravljal obnovitvena dela. V postopku ugotovljeno, da je delavec tuji državljan z urejenim statusom v Sloveniji. Tujcu je bil izdan plačilni nalog po zakonu o tujcih in zakonu o nalezljivih boleznih, kršitelju pa bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KRIŽU
S primernim orodjem je neznanec na vzvod skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil denar in zlatnino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

2.2.2021
POŠKODBA PRI SESTOPU IZ VELIKE PLANINE

Med vračanjem dveh pohodnikov iz Velike Planine, katera sta se na določenem delu brežine odločila, da se spustita po zadnjici je poškodovanemu zaradi nameščenih derez obrnilo nogo. Pri tem si je poškodoval koleno in poti ni mogel več nadaljevati. Kljub prepovedi vožnje z motornimi sanmi v naravnem okolju pa so v tem primeru motorne sani prišle še kako prav pri prevozu poškodovanega do točke, kjer je bil z reševalnim vozilom odpeljan na urgentni blok Kliničnega centra Ljubljana. Sledi uradni zaznamek o dogodku.

3.2.2021
SPUŠČEN PES POVOD ZA KREG

V Nasovčah je zaradi spuščenega psa prišlo do verbalnega spora in vpitja med sosedoma. Lastniku spuščenega psa je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le ta vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

4.2.2021
DRUŽENJE OB KAVICI

Na Perovem so se družili trije prijatelji in pili kavico pri tem pa kršili zakon o nalezljivih boleznih. Vsi trije kršitelji so bili opozorjeni na omenjeno kršitev.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta v Podgorju kršitelju zasegla kovinski “mlinček” z delci neznane zelene rastline in PVC škatlico z neznano zeleno posušeno rastlino za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

6.2.2021
VOZIL POD VPLIVOM PREPOVEDANIH SUBSTANC

Pri kontroli prometa sta policista na Ljubljanski cesti ustavila voznika in pri postopku zavohala močan vonj po konoplji. Vozniku je bil odrejen hitri test za prepoznavanje simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki mu je bil večkrat predstavljen a ga je odklonil, prav tako pa je odločno odklonil strokovni pregled. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

PREPREČITEV STIKA Z OTROKOM
Občan je imel na podlagi začasne odredbe sodišča, določen stik z hčerko katero je kontaktiral tudi preko telefona in jo iskal na naslovu, vendar ni nihče odprl vrat. Sprejet zapisnik o sprejemu kazenske ovadbe, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NA BALKONU ZGORELA SEDEŽNA IN STOLI
Policisti so bili obveščeni, da je v naselju Poreber prišlo do manjšega požara v katerem je zgorela sedežna garnitura in stoli na balkonu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da obstaja možnost, da žerjavica pod odvrženim pepelom ni pogorela v celoti in je med stresanjem pepela veter prenesel delec le te na kritično pohištvo, kjer je posledično prišlo do gorenja. Požar so pogasili že sami pred prihodom gasilcev in policistov na kraj. Sledi ustrezen ukrep po vseh zbranih obvestilih.

7.2.2021
ZABAVA V MOTNIKU

Policisti so v Motniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi glasne glasbe, druženja in praznovanja rojstnega dne. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

8.2.2021
INTERVENCIJA

Policisti so v Komendi obravnavali intervencijo, kjer se je kršitelj cestno prometnega prekrška do občana vedel nasilno ga pozival k pretepu, udarjal po vozilu in s takšnim vedenjem pri njem povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here