“Zadovoljen sem tako z vsebino kot tudi rezultatom”

0
652

Po zmagi nad Mariborom je padlo tudi Celje. Obe tekmi iztekajočega tedna sta se zaključili z rezultatom 3-1 v prid rumene družine, ki je s tem vsaj začasno skočila pred Muro. Črno-beli bodo namreč dvoboj 30. kola (Olimpija) odigrali v popoldanskih urah.

‘Zadovoljen sem tako z vsebino kot tudi rezultatom, čeprav smo vedeli, da nas čaka zahtevna tekma, ko praktično že vsi vnaprej vpišejo tri točke. Treba je bilo garati celotnih 90 minut. Bili smo dominantni, ustvarjali smo si priložnosti, nato nas je malce presekal vodilni zadetek gostov, a hitro smo se vrnili v igro in v drugem polčasu zasluženo zadeli še dvakrat. Prednost bi lahko še dodatno povišali, ampak čestitke fantom za prikazano,” je po 12. ligaški zmagi v aktualni sezoni povedal glavni Dejan Djuranović. V primerjavi s torkovo tekmo je v začetno enajsterico uvrstil Benjamina Markuša. Slednji je zamenjal poškodovanega Husmanija.

Prvi del včerajšnjega spopada z aktualnim prvakom je ponudil veliko priložnosti, a prvi so zadeli gostje. Sledil je hiter in zaslužen preobrat. Kaj je bilo tokrat ključnega pomena? ”V spomladanskem delu sezone smo v dobri formi. Bilo je potrebno biti vztrajen, potrpežljiv, vztrajati pri naši igri, saj smo vedeli, da bomo prihajali do priložnosti, ki jih bo potrebno realizirati. Toliko smo jih, da smo osvojili vse tri točke. Ob tem smo zelo veseli, zadovoljni in že razmišljamo o naslednji tekmi.”

Že v prvem polčasu je poškodovanega Žiniča zamenjal Adamov, nato pa je glavni trener Dejan Djuranović v nadaljevanju hitro posegel po kar štirih spremembah v moštvu. Razlog? Pogled k torkovi pokalni tekmi z NK Maribor: ”Lahko rečem, da smo razmišljali tudi že o temu. Tekme si sledijo na tri dni, obremenitve so velike in tudi drugi fantje si zaslužijo priložnost. Vsi so ponujeno minutažo uspešno izkoristili. Širino moštva imamo in verjamem, da bomo ostali zdravi čim dlje ter tako imeli več igralcev na razpolago in posledično večje možnosti za rotacije v zasedbi,” je sklenil Djuranović, ki bo torej s svojimi varovanci znova na delu že v torek, ko bo, ob 17.30, na sporedu domači pokalni dvoboj z Mariborom.

Ob pomembni zmagi je fantastično novico predstavljala tudi vrnitev Slobodana Vuka, ki je v Športnem parku Domžale zaigral po 154 dneh odsotnosti! Pod ligaški nastop št. 50 v dresu Domžal sta se podpisala Tamar Svetlin in Janez Pišek (skupno 160 v PLTS), skok na 2. mesto večne klubske lestvice strelcev pa je uspel kapetanu Senijadu Ibričiću, ki se je s 35. doseženimi goli izenačil z Zlatanom Ljubijankićem.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo