Biti bi morali odločnejši

0
837

80. medsebojna tekma z Gorico se je zaključila z zmago domačih. Dvoboj sta tako zaznamovala dva hitra zadetka, rumenim bojevnikom pa nato kljub znižanju zaostanka v 74. minuti ni uspelo priti vsaj do točke. Kapetan Ibričić je v Novi Gorici vknjižil 150 nastop v Prvi ligi TS.

“Gorica je že takoj na začetku kar dvakrat kaznovala našo nepozornost. Nato smo si kljub vsemu priigrali res veliko priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. S tekme je sedaj potrebno izvleči pozitivne lastnosti in že v sredo pravilno odgovoriti. Zapravili smo lepo priložnost za priključek k vodilnim ekipam, vendar pred nami so še tri prvenstvene tekme, kjer bomo morali biti na trenutke malce bolj odločnejši,” je bil po tekmi jasen osrednji branilec Damjan Vuklišević, ki je tokrat na desni strani obrambe sodeloval z Matejem Podlogarjem.

Vuklišević je šesti prvenstveni gol v sezoni zabil v 73. minuti, ko je izkoristil lepo podajo Senijada Ibričića, a to na koncu ni bilo dovolj: “Gol bi seveda nemudoma zamenjal za točke, škoda je tudi dogodka iz zadnje minute, ko je domači vratar odlično ubranil strel Ibričića. Žogo sem že videl v mreži, toda tokrat se ni izšlo. Gorica je v drugem delu sezone popravila svojo podobo in danes si zaslužijo vse čestitke. Sami smo imeli veliko poizkusov, a ni šlo. Sedaj se moramo ustrezno odpočiti in pripraviti na tekmo z Olimpijo, ki prinaša zares veliko.”

“Derbi se je končal brez zmagovalca, Mura je remizirala, nam pa tega ni uspelo izkoristiti in tako ostajamo pet točk za tretjim mestom. Prvenstveno dogajanje moramo sedaj odmisliti in pozornost preusmeriti na pokalno tekmovanje. V polfinalu bo odločala ena tekma, zato taktiziranja ne bo. Pozabiti moramo tudi na utrujenost, saj prihajamo v sam zaključek sezone, ko moramo vsi skupaj biti na najvišji možni ravni,” je zaključil Vuklišević, ki bo skupaj s soigralci torej znova na delu že v sredo ob 18. uri. Polfinalni dvoboj z Olimpijo se bo igral v Športnem parku Domžale.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here