Občinski praznik Občine Mengeš na rojstni dan pisatelja Janeza Trdine

0
1078

V letu 2021 se je občinski praznik Občine Mengeš začel tradicionalno, Franc Jerič, župan občine Mengeš in Bogo Ropotar, podžupan Občine Mengeš, sta v soboto, 29. maja 2021, na rojstno hiši in ob spomenik v parku nasproti nje postavila venec. Nadaljnjo praznovanje s slavnostno akademijo pa je zaradi nejasnih omejitev, ki jih prinaša epidemija, prestavljeno in bo organizirano v sklopu dneva državnosti, v četrtek, 24. junija 2021. Franc Jerič, župan Občine Mengeš, je ob tem povedal: »Slavnostno akademijo s podelitvijo občinskih nagrad bomo tudi v letu 2021 prestavili na predvečer dneva državnosti.«

Občinski praznik občine Mengeš na slavnostni akademiji zaznamuje tudi županov govor v katerem pojasni, kaj je bilo narejenega v preteklem letu in kaj se načrtuje v prihodnjem letu. Ob polaganju venca na Trdinovo rojstno hišo in ob spomenik v parku je Franc Jerič, župan Občine Mengeš, o preteklem in prihodnjem letu povedal: »Preteklo leto je tudi v Občini Mengeš zaznamovala epidemija, ki je ponovno pokazala, da smo in znamo delovati skupaj, si pomagati. Tako so prostovoljci pomagali v Domu počitka Mengeš in v Zavodu usmiljenk, Domu svete Katarine, pomagali pa smo tudi socialno šibkim s pomočjo Karitasa in Rdečega križa. Vse investicije so bile, kljub epidemiji izvedene, tudi najbolj pomembna investicija leta 2020, Športna dvorana Mengeš. V letu 2021 je ena večjih investicij obnova Slovenske ceste od Gasilsko godbenega doma do križišča Pavovec. V fazi izdelave je projektna dokumentacija prenove stre telovadnice v jedilnico in kuhinjo ter dodatne učilnice, ki jih šola potrebuje za normalno delovanje. Zahvala vsem, ki so bili v tako turbulentnem letu vključeni v življenje v občini, posebna zahvala vsem letošnjim nagrajencem

V letu 2021 bodo podeljena 4 občinska priznanja, vse bodo prejeli gasilci in sicer zlato priznanje Občine Mengeš Peter Jemec, bronasta priznanja občine pa Milena Aleš, Andrej Bizjak in Boštjan Čebulj.

Zlato priznanje Občine Mengeš bo v letu 2020 prejel Peter Jemec, ki že od leta 1980 deluje v PGD Topole, dejaven pa je tudi v Gasilski zvezi Mengeš in gasilski regiji Ljubljana III. Opravljal je številne funkcije znotraj društva in bil vrsto let član ekipe prve pomoči pri Štabu Civilne zaščite Občine Mengeš. Danes je Peter Jemec član Upravnega odbora Gasilske zveze Mengeš, kjer opravlja funkcijo predsednika Komisije za veterane in je član Komisije za veterane regije Ljubljana III.

Bronasto priznanje Občine Mengeš bo v letu 2020 prejela Milena Aleš, ki je že od leta 1975 članica PGD Topole, kjer kot članica Upravnega odbora opravlja funkcijo blagajnika. Poleg dela v gasilskem društvu je vključena tudi v mengeško balinarsko društvo in Društvo upokojencev Mengeš. V času prvega vala epidemije je s skupino upokojenk izdelovala zaščitne maske, ki so jih prejela vsa gospodinjstva v občini.

Bronasto priznanje Občine Mengeš bo v letu 2020 prejel Andrej Bizjak, član PGD Loka pri Mengšu, ki se je društvu priključil leta 1999 in od takrat opravljal številne funkcije in je prejel odlikovanja ter nagrade, svoje znanje pa prenaša tudi na mlajše generacije. Kot usposobljeni reševalec je tudi stalni član reševalne enote Jamarske zveze Slovenije. Udeležil se je tudi akcije ob potresu v sosednji Italiji.

Bronasto priznanje bo v letu 2020 prejel Boštjan Čebulj, ki se je društvu PGD Loka pri Mengšu pridružil kot pionir leta 1995. V društvi vse od leta 2013 pa do danes opravlja tudi funkcijo tajnika. Z znanjem s področja informatike v gasilstvu že vrsto let skrbi za spletno stran PGD Loka pri Mengšu. Je tudi član Kulturnega društva Antona Lobode iz Loke in Športnega društva Loka pri Mengšu.

Občina Mengeš

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here