Kaj je videl batler

0
8541

Delo angleškega dramatika Joe Ortona (1933–1967), sicer  rojenega kot John Kingsley Orton, so tokrat na odrske deske postavili igralci Kulturnega društva Mlin Radomlje pod taktirko režiserja Miha Kolenca.

Malce škandalozna komedija, ki sicer šokira, a tudi zabava občinstvo nas drži vseskozi v napetosti predvsem smejalnih mišic. Komedija Kaj je videl batler, on verjetno nič, mi obiskovalci v dvorani pa veliko, se začne z avdicijo za službo tajnice pri psihiatru dr. Prentice igra ga Vojko Obrulj. Da bi se dr. Prentice prepričal v fizično ustreznost bodoče tajnice, jo hoče poleg splošnih vprašanj še “strokovno” pregledati. Ob nenadejanem prihodu žene gospe Prentice- Maja Novak, skuša slečeno tajnico Genaldin Barclay- Saša Skok in sebe rešiti iz neprijetnega položaja, a situacija se s tem šele začne zapletati. Gospo Prentice s serijo nespodobnih fotografij, posnetih v hotelu Kolodvor, izsiljuje mlad hotelski strežnik- Tadej Pustotnik in v zameno za fotografije zahteva sto funtov in službo tajnika, ki jo je gospod Prentice že obljubil pravkar “preizkušeni” tajnici. V nastali kaos se vključi še psihiatrična nadzornica dr. Rance-Petra Martina Marič, ki svojega poklicnega kolega zaradi iztirjenega vedenja, ki nastane spletom okoliščin  spozna za blaznega. Da bi bilo vse skupaj še bolj napeto in zapleteno se vmeša še narednik Match -Igor Jeretina.

Iz neštetih skrivalnic, preoblek, laži in prevar se izlušči srečen konec, saj se …………, kaj bi pisal oglejte si komedijo in videli boste, da ni težko presedeti več kot dve uri, saj se vseskozi nekaj dogaja. In še to preden stopite v ordinacijo k zdravniku se v čakalnici in tokrat je bila dvorana ena sama čakalnica z številnimi pacienti, potrebnimi doze smeha in prav vsi  smo prišli na vrsto.

djd

batler1 batler2

Oglasno sporočilo