Božični ciklokros Trzin

0
4183

Kolesarsko društvo Pici-Bici je pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije na mrzlo in megleno soboto 19.12.2015 organiziralo Božični Ciklokros Trzin, ki je štel za pokal Slovenije v Ciklokrosu in za zimsko ligo.

ciklokros_trzin (4)

Ciklokros je zvrst kolesarjenja oziroma tekmovanja, na predelanih cestnih kolesih, s širšimi gumami,  ki se odvija jeseni in pozimi. Na stezi je mnogo naravnih ovir, v obliki voda, blatnih delov steze, padlih dreves, ter tudi umetno postavljenih preprek, kot so razne ograje, bale sena,… Tako postane približno četrtina proge neprevozna, zato morajo tekmovalci tisti del preteči s kolesom v roki.  Kot mi je šaljivo povedal eden od organizatorjev je Ciklokros stara disciplina, nastala pa je tako, da so kolesarji po sezoni pospravili dirkalna kolesa, vzeli rezervna in čez njive in potoke s kolesi tekmovali do prve gostilne.

ciklokros_trzin (1)

V Trzinu je bila proga speljana iz športnega parka Trzin mlake, po trim progi do bajerja in nazaj do športnega parka, en krog pa je bil dolg 2,5 km. Tekma je potekala v različnih starostnih kategorijah, od otrok do članov, tako za moške kot ženske, ki so morali prevoziti različo število krogov.  Najbolj senzacionalen start je bil start članov, ki jih je bilo tudi največ.  Za pokal Slovenije so se upoštevali le tekmovalci, ki so imeli Ciklokros kolesa. Organizatorji so dopustili, da na dirki tekmujejo tudi tekmovalci z gorskimi kolesi, predvsem zaradi popularizacije Ciklokrosa in množičnosti.

ciklokros_trzin (2)

Sama proga je bila postavljena vrhunsko in so jo pohvalili prav vsi tekmovalci, pohvale pa so deževale tudi na račun organizacije celotnega dogodka, ki resnično ni bila mačji kašelj. Glede na odlično izpeljan dogodek in odziv publike ter tekmovalcev lahko zatrdimo, da je tekma v Ciklokros-u v Trzinu dobrodošla in da jo v letu 2016 ponovno željno pričakujemo.

Matjaž Erčulj

Zahvala organizatorjev:  Radi bi se zahvalili sodnikom za pripravljenost do pogovora ter razumevanje. Zoranu za merjenje časa (ne samo, da je bilo naše delo olajšano zaradi njega, tudi tekmovalci so lahko že nekaj trenutkov po tekmi videli svoje natančne rezultate brez, da bi se spraševali kdo jih je ponovno pozabil šteti). Radi bi se zahvalili dobrim ljudem iz CX Loka ter Cycling United, brez njih bi verjetno še vedno hodili na KZS z vprašanji kaj in kako. Deklevcu za odlično povezovanje dogodka in glasbeno podlago. Samu Čedetu za to, da nam ni potrebno skrbeti za iskanje prevoza. Franetu iz prijavim.se za nasvete, pomoč pri prijavah ter medijsko podporo. In ko smo že pri medijski podpori ne gre pozabiti na Lenarta iz Cycling24/7, ki vztrajno pokriva ciklokros tekmovanja. Radi bi se zahvalili tudi Občini Trzin ter Erčotu za pomoč, vsem sponzorjem, ki so nas finančno ter materialno podprli in vsem prostovoljcem, ki so nam stali ob strani. Fotografom, snemalcem, navijačem, in strpnim občanom… Hvala! Upamo, da se usoda prihodnje sezone ciklokrosa ne bo spet krojila šele po končani poletni sezoni in se bo uspešno sodelovanje organizatorjev, ki je bilo prisotno že letos nadaljevalo ter obrodilo sadove.

Pici-Bici

Oglasno sporočilo