Članice ŽKD Ledita razvojno mednarodno Extra ligo LPI.si zaključile neporažene, 14. krog – 14. zmaga

0
2441

Z ekipo članic ŽKD Ledita (zgolj z devetimi igralkami) smo se odpravili v sosednjo Hrvaško, točno v Varaždin in tam zabeležil novo zmago v Extra ligi LPI.SI. Nov režim na mejah nas je prislili, da smo se odpravili uro prej, kot smo načrtovali. Pot je bila sicer običajna, vendar nas je čakanje na slovensko – hrvaški meji vendarle malo utrudilo.

Naše članice so srečanje pričele malo utrujeno in melanholično. Do sredine prve četrtine sta ekipi igrali na isti ravni. Nasprotnie so po dobrem uvodu povedle. Igra je bila groba in borbena, posledično temu so osebne napake kapljale na obeh straneh. V metanju prostih metov smo bile me bolj uspešne in tako ob polčasu vodile z minimalno prednostjo treh pik. Drugi polčas je bil borben, grob in malo živčen. Kljub napakam in slabi koncetrciji smo se le v zadnji četrtini toliko zbrale, da smo tekmo pripeljale do zmage. Zdesetkane in poškodovane smo tako prvo sezono mednarodne razvojne Extra ligle lpi.si ostale NEPORAŽENE in se s tem zabeležile v zgodovino naše zgodbe.

Čaka nas še zaključno dejanje in sicer ZAKLJUČNI TURNIR najboljših štirih ekip, ki bo potekal v Domžalah. Na finalni turnir najboljših štirih ekip so se udeležile ekipe Krka (Slo), Vindi (Varaždin), Kranjska gora-Jesenice (Slo) in Ledita (Slo).

F4 – 21. in 23. april 2017 (petek in sobota), Športna dvorana Domžale

Petek ob 17.00 polfinalna tekma ŽKD LEDITA: ŽKK KRKA
ob 19.30 polfinalna tekma KK KRANJSKA GORA-JESENICE : ŽKK VINDI

Nedelja od 16.00 tekma za 3. mesto poraženke 1 : poraženke 2
ob 18.30 zmagovalke 1 : zmagovalke 2 

Mednarodna liga je namenjena vsem klubov, ki želijo razvijati mlade igralke in pridobivati dodatne igralske izkušnje na mednarodnem merilu in ne samo v Sloveniji. Liga je zelo prepoznavna in dobro organizirana. Letos je vključenih 8 ekip in Slovenije, Hrvaške in Avstrije. V naslednji sezoni se bomo zagotovo razširili še na večje število klubov tudi iz drugih držav kot so Madžarska in Italija.

F4 turnir mednarodne EXTRA LIGE pa ni le športno srečanje, ampak tudi velik družabni dogodek, namenjen vsem igralkam vseh starosti, zato se želimo še posebno potruditi okoli organizacije tega lepega dogodka. V našem Ženskem košarkarskem društvu LEDITA smo mnenja, da je šport učinkovito sredstvo pri vzgajanje pozitivnih osebnostnih vrednot. Zato otroke in naše članske igralke učimo in jim nudimo kolektivnosti, poštenosti, prijateljstva, požrtvovalnosti, delavnosti, iskrenosti, reda, discipline …kar se čuti ne samo na parketu temveč tudi v osebni rasti igralk.

Ob tej priložnosti vas vabimo na naš Zaključni turnir,kjer bo pester in zabaven program popestril dogajanja na parketu in pod koši.

Srečno vsem ekipam, se vidimo pod koši!

ŽKD Ledita

ledita1 ledita2 ledita3

Oglasno sporočilo