Kronika Policijske postaje Kamnik (od 4.1. do 9.1.2021)

0
1659

KONTROLA PREVOZNOSTI CEST
Glede na dane vremenske razmere, so policisti v večji meri polagali pozornost in spremljali razmere na cesti in pa prevoznost prelazov Črnivec in Kozjak ter obveščali pristojne službe, ki so aktivirale pluženje in posipalce za preprečevanje in odpravljanje poledice tako, da je promet potekal varno in brez posebnosti.

SPROŽENA ALARMNA NAPRAVA
Policisti so bili s strani občana obveščeni o sproženi alarmni napravi v podjetju na Molkovi poti, kjer so v prisotnosti odgovorne osebe ugotovili, da gre za tehnično napako, ki jo je pristojna služba odpravila in s tem razveselila okoliške prebivalce.

SPLETNA PREVARA
Občanka se je zglasila in podala prijavo kaznivega dejanja goljufije preko elektronske pošte. Od neznanca je namreč prejela obvestilo v katerem ji je lažno prikazoval, da je prejela imovino po pokojnem sorodniku iz Kanade za katero je na bančni račun fizične osebe zaradi stroškov postopka nakazala večjo vsoto denarja, vendar kljub temu ostala brez premoženja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE
V trgovini Spar v Komendi je neznanec izkoristil nepazljivost občanke, kateri je odtujil denarnico z vsebino ter z bančno kartico opravil več plačil in jo oškodoval. Sledi pregled videoposnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POSKUS VLOMA V HIŠO
Neznani storilec je v Komendi na vzvod skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Policisti so opravili ogled kraja dejanja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

INTERVENCIJA V GODIČU
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do spora med zakoncema, ki sta v ločitvenem postopku in sta se poskušala pogovoriti glede sporazumne ločitve in delitve premoženja. Kršitelj je nato bivši ženi  izrekel par žaljivih besed za katere bo izpraznil denarnico, po zakonu o javnem redu in miru, prav tako pa bo s strani policistov napisan dopis na pristojni center za socialno delo.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju. Kršitelju bo izdan plačil nalog.

PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. 

ZAGOTAVLJANJE PRETOČNOSTI PROMETA NA OBMOČJU VELIKE PLANINE
Policisti so na Območju Velike planine, zaradi velikega števila obiskovalcev izvedli fizično usmerjanje prometa, kjer je zaradi nepravilno parkiranih vozil prišlo do zastoja in nepretočnosti prometa, ki so ga preusmerjali v smeri Luč. Policisti so na kraju izdali 14 obvestil o prekršku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so na Križu obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, kjer je neznani storilec na vzvod skozi balkonska vrata v pritličju vlomil v hišo iz katere ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here