Rok četrti v Turčiji, Maruša sedma

0
824

Gorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Maruša Knap sta opravila z drugo od štirih dirk v Turčiji. Na mednarodni preizkušnji UCI C1 Velo Erciyes MTB Cup je Naglič v moški elitni konkurenci zasedel odlično četrto mesto, Knapova pa je bila v ženski kategoriji osma.

Dirko moških je zmagal Ukrajinec Dmitro Titarenko pred rojakom Oleksandrom Konjajevim in Rusom Ivanom Filatovom. Slovenskemu državnemu prvaku je tretjega mesta zmanjkala ena minuta in 27 sekund.

»Za nami je druga dirka C1 ranga. Konkurenca je bila močnejša, prav tako kot tudi rang dirke. Na višino sem se že nekoliko aklimatizaral. Danes je bila zelo dobra dirka, celotno dirko je šlo res na nož. V zadnjem krogu pa mi je uspelo zadržati 4. mesto. Počutje je bilo dobro, forma se vzdiguje, komaj čakam soboto, ko zopet dirkamo,« je bil Nagličev komentar po dirki.

Tudi na ženski dirki je slavila Ukrajinka Irina Popova, druga je bila Rusinja Aleksandra Ushakova, tretja pa njena rojakinja Vera Medvedeva.

»Druga dirka je prinesla malo boljši občutek. Proga je bila skoraj ista, dodali so vzpon, kar mi ustreza. Štartala sem dobro, vendar smo se v prvi singli zapele in sem izgubila pozicije. Borila sem se za 7. mesto, ampak sem v tretjem krogu dvakrat padla in izgubila boj za 7. mesto. ‘Prefajtala’ sem do konca na 8. mesto. Še dve dirki nas čakata in komaj že čakam,« pa je sporočila Knapova.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo