Javno pismo občinskega svetnika

0
736

Drage občanke in dragi občani Občine Komenda.
Kot samostojni svetnik vas moram obvestiti – o zame sramotnem predlogu – o katerem moramo glasovati celo PO POŠTI, do ponedeljka – zakaj ? morda zato, da ne bo posneto in ne bo javne razprave.
Gre za odobritev službenega vozila županu, glede na to da je šel v penzijo in da si je premislil in bo kraljeval kot neprofesionalni župan na občini še eno leto.
Glasove za to mu bosta žal izgleda spet poskrbela nov podžupan SDS Aleš Marinko (lokalni šerif fuzbala) in star/nov večni podžupan TRN Igor Štebe (ljubitelj javnih žurk, da se izkaže za dobrotnika).
Namesto, da bi se župan opravičil za 1 mio napako v zadevi Pamarium (občino je bremenilo skoraj za milijon eur) je raje kot to, sedaj odločil:
– nagraditi 2 podžupana
– oba podžupana oz. vsak posebej bosta dobivala po skoraj 1.000 eur na mesec dodatka na njun račun
– da bodo izglasovali (po pošti, na tiho) še to, da bo kot neprofesionalni župan imel kljub vsem napakam, še vedno službeni avto in bencin, registracijo, zavarovanje na občinski proračun
– podžupana pa sta zdaj povsod in vodita vse.

Pričakujem, da si župan sam kupi avto, podžupana pa bi se lahko odpovedala nadomestilu.

Sam osebno se lahko odpovem popolnoma vsem sejninam v dobro obubožani Občini, če se tako odločita tudi podžupana in neprofesionalni župan z službenim vozilom.

Občane sta po mojem najbolj razočarala prav Marinko in Štebe, ki to županu omogočata. Zakaj?

Roman Dobnikar

Oglasno sporočilo