Tesna zmaga Domžal

0
484

Domžale so v prvem evropskem obračunu v vročini in sopari prišle do zmage pred povratno tekmo v Luksemburgu, ki bo prihodnji četrtek v Hesperangeu. Tretjeuvrščena ekipa minule sezone luksemburškega prvenstva se je prikazala v zavidljivi luči, zmanjkalo pa ji je tudi nekaj sreče, saj je dvakrat stresla okvir domžalskih vrat.

V prvem delu igre pravih priložnosti ni bilo, v peti minuti bi sicer moral Tilen Klemenčič bolje zadeti žogo z glavo po podaji Senijada Ibričića, a jo je poslal naravnost v vratarja Geordana Dupireja. Nato so tudi gosti dvakrat streljali od daleč, a brez nevarnosti za Ajdina Mulalića v domžalskih vratih. Zatem je znova pobudo prevzel slovenski predstavnik, a bil v zaključkih nenatančen. V 28. minuti je slabo meril Andraž Žinič, v 35. minuti pa je bil najbližje vodstvu Arnel Jakupović, a je prosti strel le za las zletel prek prečke. V 39. minuti bi moral bolje zaključiti še Mattias Käit po podaji Svena Šoštariča Karića z leve strani.

Čeprav tudi v drugi polčas Domžalčani niso krenili najbolje, so v prve četrt ure le povedli. V 58. minuti je bil po podaji Šoštariča Kariča iznajdljiv in natančen Andraž Žinič. Domžalam se je odpiralo vse več prostora v protinapadih, a so bili dvakrat blizu izenačenja Luksemburžani. Kazen za nepazljivost v obrambi je skorajda prišla že v 61. minuti, ko je Hamidou Sene z lepo odmerjenim strelom zadel vratnico. Tudi Mohamed Loua je stresel prečko po nekoliko slabšem posredovanju Mulalića v 70. minuti. Minuto kasneje bi lahko Dario Kolobarić bolje podal v sredino, potem ko je že preigral vratarja, a so bili pozorni gostujoči branilci. V nadaljevanju je obema ekipama že primanjkovalo nekaj moči v zahtevnih pogojih, prave osredotočenosti pri zadnjih podajah in zaključkih pa v redkih priložnostih ni bilo več in ostalo je pri minimalni zmagi Domžalčanov.

Domžale bi v primeru napredovanja v 2. krogu kvalifikacij igrale proti boljšemu iz finsko-ferskega obračuna Honka Espoo – NSI Runavik.

Vir: 24.ur
Foto: NK Domžale

Oglasno sporočilo