Kronika policijske postaje Domžale (od 6.7. do 11.7.2021)

0
500

6.7.2021
TATVINA SMREKE
Policisti smo bili obveščeni o tatvini smreke. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na tuji parcelui posekal in nato tudi odtujil večjo smreko ter tako oškodoval lastnika parcele za okoli 1.200 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

6.7.2021
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti smo bili obveščeni o tatvini registrskih tablic iz parkiranega kombiniranega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času med 05.07.2021 in 06.07.2021 odtujil obe registrski tablici iz vozila parkiranega pred trgovino tuš v Rodici. Materialna škoda znaša okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

6.7.2021
KAZNIVO DEJANJE POVZROČITVE SPLOŠNE NEVARNOSTI

Policisti smo bili obveščeni o ožganem moškem. Ugotovljeno je bilo, da je moški doma v kuhinji topil vosek starih sveč pri tem pa na posodo nad ognjem pozabil. Pri tem se je vosek vžgal, med gašenjem ognja se je moški ožgal po rokah in glavi in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. V stanovanju se je v kritičnem času nahajala še ena oseba, ki se je nadihala dima, zato je bila z reševalnim vozilom odpeljana tudi ona. Nastala je
materialna škoda za okoli 300 EUR. Policisti bodo zoper osebo podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

6.7.2021
ZAČASNI  ODVZEM  VOZNIŠKEGA  DOVOLENJA  PO 113A ČL. ZPRCP BREZ
PRIDRŽANJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo  v  postopku  ugotovljeno,  da le tega vozi pod vplivom alkohola (0.58 mg/l).  Vozniku  so  policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

6.7.2021
ZAČASNI  ODVZEM  VOZNIŠKEGA  DOVOLENJA  PO 113A ČL. ZPRCP BREZ
PRIDRŽANJA
Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo  v  postopku  ugotovljeno,  da le tega vozi pod vplivom alkohola (0.61 mg/l).  Vozniku  so  policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

6.7.2021
TATVINA KOLESA
Policisti smo bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil zaklenjeno žensko treking kolo znamke Kilimanjaro, bele barve ter oškodoval lastnico za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

7.7.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo treh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja enega izmed voznikov  v križišču. Po trku med dvema voznikoma je enega odbilo v semafor nato pa od tam v tretje vozilo. Skupna materialna škoda znaša za okoli 11.000 EUR. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo.

8.7.2021
PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODOBAMI

Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznica kolesa zaradi vožnje preblizu desnega roba padla iz vozišča na pločnik in se pri tem poškodovala. S kraja je bila odpeljana z reševalnim vozilom. Nastala je materialna škoda za okoli 10 EUR. Voznici kolesa bo naknadno izdan plačilni nalog s predpisano globo

9.7. 2021
VLOM V ŠTIRI AVTOMOBILE

Policisti  so  bili  tega  dne  obveščeni  o  štirih vlomih v avtomobile. Z ogledom  je  bilo  ugotovljeno,  da  je  neznani storilec v vseh primerih s primernim  orodjem  razbil  steklo  na  vratih  vozila  ter  tako  prišel v notranjost  od  koder pa ni odtujil ničesar. Z dejanjem je povzročil skupno za  okoli  1.200  Eurov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 7. 2021
PREPOVEDANA NADALJNA VOŽNJA BREZ ZAČASNEGA ODVZEMA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Opravljen je bil hitri  test  za  prepoznavanje  znakov  oziroma  simptomov, ki so posledica prepovedanih  drog, kateri je bil pozitiven. Vozniku je bil nadalje odrejen strokovni   pregled,   katerega  pa  je  voznik  odločno  odklonil.  Zaradi navedenega so policisti  vozniku  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo,  brez začasnega  odvzema  vozniškega  dovoljenja,  ker ga ni imel pri sebi. Zoper
njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10.7. 2021
VLOM V AVTODOM V TUJINI

Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtodom, ki se je zgodil v tujini, ko sta  bila  oškodovanca  na  dopustu.  Z  ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani  storilec s primernim orodjem na vzvod odprl stransko okno ter tako prišel  v notranjost od koder je izvršil tatvino denarnice z nekaj gotovine ter mobitela. Prav tako je poskušal z nosilca izvršit tatvino koles, kar pa mu  ni  uspelo.  Z  dejanjem  je  lastnika  oškodoval za okoli 1.200 Eurov. Policisti bodo o zadevi s Poročilom obvestili pristojno ODT.

10.7.2021
TATVINA DVEH OTROŠKIH KOLES

Policisti smo bili obveščeni o tatvini dveh novih otroških koles v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil eno modro in eno rdečo kolo znamke Smart ter s tem trgovino oškodoval  za  350 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 7. 2021
ZASEGA PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  mladoletnega kršitelja, kateri je imel v posesti  manjšo  količino  prepovedane  droge.  Policisti  bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11. 7. 2021
ZASEG NEREGISTRIRANEGA MOPEDA

Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika neregistriranega mopeda. V  postopku  je bilo ugotovljeno tudi, da mladoletni voznik moped vozi brez veljavnega  vozniškega  dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP so policisti moped  zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. O postopku z mladoletnim  so policisti obveščali zakonitega zastopnika, katerega so tudi seznanili,   da  bodo  zoper  mladoletnega  podali  obdolžilni  predlog  na pristojno sodišče.

11.7.2021
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLENJA
Policisti  so  imeli  v  postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo  v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Voznici so  policisti  začasno  odvzeli  njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

MOTORISTIČNA SEZONA
Vsem  voznikom  enoslednih  motornih  vozil  svetujemo,  naj  bodo predvsem
izjemno  previdni,  hitrost  svoje  vožnje  pa  naj prilagodijo razmeram na
cesti!  Vabimo  vas,  da  obiščete  spletno  stran  Policije  na povezavi “
https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/nasveti-za-vecjo-varnost-motoristov “, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete  lahko  najdete  tudi  na YouTube kanalu “Slovenska policija”. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh  Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd.)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev  teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo