Kronika Policijske postaje Kamnik (od 2.8. do 8.8.2021)

0
1074

2.8.2021
PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini, kjer se je kršitelj v družinski skupnosti do svoje izven zakonske partnerice vedel nasilno, z njo grdo ravnal, izvajal psihično in fizično nasilje in jo s tem ravnanjem spravljal v podrejen položaj. Osumljenemu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
V naselju Moste se je zgodila prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti 79 – letne voznice, ki je trčila v vozilo na prednostni cesti. Voznici je bila, kljub dolgoletnim izkušnjam v prometu, zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

3.8.2021
TATINSKI NAKUP V LIDLU
V trgovini Lidl je znani storilec izvršil tatvino prehrambenih izdelkov. Dolgoprstnež je iz trgovine hotel pobegniti, vendar ga je varnostnik zaustavil in obvestil policiste. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GOLJUFIJA V ITALIJI
Neznani računalniški mojster je prestregel predračun med slovenskim in italijanskim podjetjem in spremenil predračun v delu, kjer so bili navedeni podatki za plačilo, tako da je Italijansko podjetje, nevede, denar za naročilo, nakazalo na lažni račun storilca. Policisti bodo podali poročilo na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA ORODJA
Neznani storilec je iz lesene lope na Križu odtujil visokotlačni čistilec, baterijsko vrtalko in električni vrtalnik. Policisti bodo »zmikavtskega delavca« poskusili izslediti ter ovaditi pristojnem državnem tožilstvu.

4.8.2021
MIRKO NA CESTI
Policisti so imeli v centru Kamnika v postopku voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Ker je imela voznikova sapa preveč oktanov, mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, voznik pa se bo v kratkem srečal tudi s sodnikom.

5.8.2021
NALET TREH VOZIL
Okoli 15.20 ure je pri Coprnici na Kamniški obvoznici prišlo do naleta treh vozil, ki ga je zakrivila neprevidna voznica. Voznica se je peljala iz smeri Kamnika proti Perovem in zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v vozilo pred seboj, ta pa posledično naprej v tretje vozilo. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

6.8.2021
ZASEG BELIH TABLETK
Policist je imel na Usnjarski ulici v postopku kršitelja, ki mu je zasegel belo škatlo, v kateri je bilo več belih tablet, okrogle oblike, brez napisa ali logotipa, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

PROMETNA NESREČA
V Mengšu je prišlo do prometne nesreče s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom neznanega voznika, ki je trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve povzročitelja le te sledi ustrezen ukrep.

7.8.2021
PRI ODPIRANJU VRAT POŠKODOVAL VOZILO
V Kamniku je voznik, ki je lezel iz svojega parkiranega vozila, nerodno in nesorazmerno odprl vrata vozila in s tem poškodoval vrata na drugem parkiranem vozilu. Nerodni voznik je bil poplačan s plačilnim nalogom.

8.8.2021
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le-ta vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

TATVINA DENARNICE
Oškodovanka, ki se je nahajala na Malem gradu je zaradi lepe fotografije za trenutek pozabila na nahrbtnik, pri tem pa ostala brez denarnice in večje vsote denarja. Policisti bodo dolgoprstneža poskusili izslediti ter ovaditi pristojnem državnem tožilstvu.

Policijska postaja Kamnik

 

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here