Šest zlatih kolajn za judoiste v Gorici

0
857

V nedeljo, 17.10.2021 se je Judo klub Komenda udeležil uradnega tekmovanja za slovenski pokal, ki je potekal v sončni Novi Gorici. Natopilo je 187 tekmovalcev iz 27 klubov in 4 držav (Slovenije, Italije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine). V kategorijah U12 in U14 se je pomerilo tudi 14 tekmovalcev JK Komenda, ki so se vsi odlično borili in ekipno zasedli 2. mesto. Osvojili so 6 zlatih, 3 srebrne in 1 bronasto kolajno in z novimi točkami uvrstili mlajše dečke U12 (JK Komeneda) in mlajše deklice U12 (JK Komenda) na skupno 1. mesto v državi.


Zjutraj po uradni otvoritvi, nagovoru župana in predsednika Judo zveze Slovenije so borbe pričeli mlajši dečki in deklice U12, kjer so na najvišji stopnički stali: »nepremagljivi kamniški borec« Leon Adrović, naš novi član, ki je pokazal veliko željo po tekmovanjih in že zmaguje Pavle Ilić in še zagnani Stepan Kholodov, prvak v boksu in judu. Tretje mesto je osvojila Žana Lazić, ki je premagala soborko in prijateljico iz JK Komenda Ano Železnik, ki je končala na 5. mestu. Četrti je bil Žiga Potočar, peti pa še Teo Bizjak.
Nadaljevali smo s kategorijo starejših dečkov in deklic U14, kjer sta ponovno zmagala Haya Veinhandl Obaid in Žiga Pahor. Tokrat je z vso konkurenco pometla tudi Timeja Starovasnik, naša prva judoistka, ki je svojo pot začela na OŠ Šmartno v Tuhinju, kjer sedaj že trenira veliko mladih nadobudnežev. Vse do finalne borbe so se prebili tudi Karim Veinhandl, Kristina Videc in Taja Žgur in na koncu osvojili 2. mesto. Kljub zmagani borbi se je moral s 5. mestom zadovoljiti Maj Jurca, ki je na pravi poti, a za osvajanje medalj potrebuje še nekaj tekmovalnih izkušenj.

REZULTATI:
Leon Adrović (u12) – 1. mesto
Stepan Kholodov (u12) – 1. mesto
Pavle Ilić (u12) – 1. mesto
Žiga Pahor (u14) – 1. mesto
Haya Veinhandl Obaid (u14) – 1. mesto
Timeja Starovasnik (u14) – 1. mesto
Karim Veinhandl (u14) – 2. mesto
Taja Žgur (u14) – 2. mesto
Kristina Videc (u14) – 2. mesto
Žana Lazić (u12) – 3. mesto
Žiga Potočar (u12) – 4. mesto
Ana Železnik (u12) – 5. mesto
Teo Bizjak (u12) – 5. mesto
Maj Jurca (u14) – 5. mesto

Katarina Kumer

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here