Kronika policijske postaje Domžale (od 25.10. do 30.10.2021)

0
1079

25.10.2021  – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP IN KAZNIVO DEJANJE PRIKRIVANJE
Policisti  so  imeli  v  postopku  voznico  osebnega  vozila  z nameščenimi različnimi registrskimi tablicami, kateri ne pripadata vozilu. Pri postopku je  bilo  ugotovljeno, da registrski tablici izvirata iz kaznivega dejanja, voznica  pa  je  vozila  vozilo  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi  23.  člena  ZPrCP so ji policisti vozilo zasegli in ga s pogodbeno avto  vleko  odpeljali  v hrambo. Prav tako sta ji bili zaseženi registrski
tablici,   ki   bosta  poslani  na  upravno  enoto.  Policisti  bodo  zoper kršiteljico   podali   obdolžilni   predlog,   v  zvezi  kaznivega  dejanja prikrivanje pa kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

25.10.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  smo  bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo,  da je NN voznik trčil v stebriček zapornice frizerskega salona, nato pa  s  kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil svoje podatke.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve neznanega voznika.

26.10.2021 – POŠKODOVANJE ČEBELNJAKA
Policisti  so  bili  s strani lastnika obveščeni, da mu je neznani storilec poškodoval čebelnjak. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je  neznani  storilec s pirotehničnimi sredstvi poškodoval vrata čebelnjaka ter  s  tem  lastnika  oškodoval za okoli 200 EUR.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve neznanega storilca.

27.10.2021 – NAJDENA GOTOVINA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti  so  bili  s  strani  zaposlenih na bencinskem servisu na območju Domžal,  obveščeni, da so 25.10.2021 okoli 17.20 ure na tleh našli bankovce 4  x  50 EUR. Navedeni bankovci so bili proti potrdilu zaseženi.  V kolikor se  lastnik  prepozna  in pogreša navedeni denar se naj zglasi na tukajšnji policijski postaji.

28.10.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti  smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v kateri sta bili   udeleženi   dve   vozili.  Do  prometne  nesreče  je  prišlo  zaradi nepravilnega  prehitevanja  enega  izmed  voznikov.  Materialna škoda znaša skupno  4.000 EUR. Zaradi kršitve ZPRCP je bil povzročitelju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

28.10.2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  smo  bili obveščeni o poskusu vloma v hišo. Ugotovljeno je bilo, da  je neznani storilec neovirano pristopil do stanovanjske hiše, kjer je s primernim  orodjem  in  na  vzvod  vlomil v notranjost skozi pritlično okno vendar  je  nato od dejanja odstopil in kraj neovirano zapustil. Materialna škoda znaša 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

29.10.2021 –  VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo,  da je NN storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata vozila in iz  njega izvršil tatvino dveh denarnic z dokumenti in denarjem. Z dejanjem je  lastnici  oškodoval za okoli 850 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.10.  2021  –  PRIJAVA  KD NASILJA V DRUŽINI, PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP IN ODREJEN PRIPOR
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni  že  dlje  časa  izvajal  psihično  in  fizično  nasilje.  Zaradi navedenega  so policisti osumljenemu na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in  zoper  njega  odredili pridržanje. Osumljeni je bil priveden k dežurnem preiskovalnemu  sodniku  na  sodišču v Ljubljani, kateri pa je zanj odredil pripor.

30.10.2021 – TATVINA LESA
Policisti  so  bili obveščeni o tatvini lesa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da  je  NN  storilec  na  neugotovljen  način  s  kraja odpeljal okoli 10m3 smrekove hlodovine ter s tem lastnika oškodoval za okoli 900 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.10.2021 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo,  da  je  NN  storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal vlomiti v osebni  avtomobil  kar  pa  mu  ni  uspelo,  tako  da je dejanje ostalo pri poskusu.  S tem dejanjem je  lastniku povzročil za okoli 800 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31.10.2021 – TATVINA ORODJA
Policisti  smo  bili obveščeni o tatvini orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene vrtne lope izvršil tatvino električne krožne žage  ter  več  kosov  različnega  akomulatorskega orodja in s tem dejanjem oškodoval  lastnika  za  okoli 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31.10.2021 – PRIJAVA RAČUNALNIŠKE KRIMINALITETE
Policisti  smo  bili obveščeni o računalniški kriminaliteti. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  na neugotovljeni lokaciji na neugotovljen način   vstopil   v  kripto  denarnico  na  spletni  strani  Bitstamp  last oškodovanca  in  mu  odtujil kriptovaluto Bitcoin in XLP v večji vrednosti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

OPOZORILO – COVID 19
Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01
428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd.).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here